Kategorier
Ingen Kategori

Vågad bild

Min pastellträning fortsätter och jag gav mig på en något vågad bild.

Kategorier
Ingen Kategori

Ny bild

Inte illa för en nybörjare med torrpastell, va?

Kategorier
Ingen Kategori

Pastellpennor

Upptäckte att det tydligen finns pastellkritor, fast inte pastellkritor utan pennor, som dessutom går både att vässa och sudda. 72 färger. Mjuk och torr pastell. Något dammig. Perfekt om man behärskar det.
Jag tränade först med att rita tor bär han rider med sin hammare mot Midgårdsormen. Denna teckning gick åt pipsvängen, så började min träning med en något enklare teckning med lite Romanzi. En bild som ställer många frågor såklart. Min träning med pastellpennor fortsätter.
Peace out ❤️

Kategorier
Ingen Kategori

Satan

Djävulen, Fan, Satan, Shaytan, Antikrist, Belsebub, Belsebus, Samael, Hin Håle, Hin Onde, Bockfot, Svarte-Petter, Hitler, Darth Vader. Kärt barn har många namn. Jag valde några mer eleganta versioner av djävulen, som är både ond och förförisk och därmed inte nödvändigtvis den djävul vi brukar föreställa oss.

Kategorier
Ingen Kategori

Mitt intresse för vampyrer

Enda sedan jag spelade Castlevania: Lords Of Shadow, har vampyrer, varulvar och mer skräckrelaterad fantasy varit en naturlig del av mitt skrivande.
Jag är framförallt svag för vampyrberättelser som ytspelar sig under senmedeltiden i en mytologiserad version av Europa, där det råder en övergång från min egen mytologiska värld, till ett kristet Europa.
Likt JRR Tolkien skriver jag mina berättelser precis som om det faktiskt har hänt, på vår egen planet, för längesedan när kontinenterna såg annorlunda ut.
Hursomhelst. Här kommer lite vampyrer. Enjoy.

Kategorier
Ingen Kategori

Vem serveras till middag?

Dinosaurier var mitt första stora intresse. Här är några gamla teckningar från tonåren, då jag fick ett återfall i min blodtörst efter dinosauriekött.

Kategorier
Ingen Kategori

Plagiat

Det här med plagiat är svårt. År 2009 kom filmen Avatar ut. Men jag var först med en blå människoras. Jag hittade på blåa människor några månader innan trailern om Avatar kom ut. Har James Cameron snott min idé eller är det en slump?

Kategorier
Ingen Kategori

Halvnaket och naket

När jag var yngre tecknade jag ofta halvnakna krigarkvinnor…

Kategorier
Ingen Kategori

Kalligrafi

För längesen provade jag på kalligrafi. Det var häftigt. Använde äkta bläck och fjäderpenna. Vad tycks? ❤️

Kategorier
Ingen Kategori

Gamla skisser färdigställda i datorn.

cropped-skanna.jpgJag valde att färdigställa några gamla teckningar i datorn. Vad tycks? Nu ska jag sova efter ett sömnlöst dygn. Godnatt. 🙂