Kategorier
Ingen Kategori

Old Scetches (Gamla Skisser)

Even if my performance anxiety has made me avoid scetches and designs lately, I have to say I miss when I made them. If I was bored I always let my imagination flow and that’s when I built my world. Most often it was creatures and characters of different sort. And sometimes one or two half naked warrior women. A handful of times I made caricatures and satire. I wonder what I should do with them. Should I complete them or sell them? Or maybe both? Please come with feedback and discuss what you think about these scetches. Thank you for your help.
Best regards from Love

Även om min prestationsångest har fått mig att undvika skisser och design på senare år så måste jag säga att jag saknar när jag gjorde dem. Om jag var uttråkad lät jag fantasin flöda och då byggde jag min värld. Oftast var det varelser och karaktärer av olika slag. Och ibland en och annan lättklädd krigarkvinna. Enstaka gånger gjorde jag karikatyrer eller satir. Undrar vad jag ska göra med dessa. Ska jag färdigställa dem eller sälja dem? Eller både och kanske? Kom gärna med feedback och diskutera vad ni tycker om skisserna. Tack på förhand.
Mvh Love

Kategorier
Ingen Kategori

Därför är jag pessimist

Det här är ett ganska långt inlägg som handlar om min världsbild och människosyn.

Pessimist, som man så ofta kallas, det är samma sak som realist för mig. Allting tyder på att både Sverige och resten av världen har en mycket dyster framtid att gå till mötes. Det är bara att titta på utvecklingen. Demokratin avskaffas i land efter land. USA, Turkiet, Ryssland, Ungern, Polen och Brasilien är bara några exempel. Samtidigt ser vi hur demokratiska länder blir mer och mer korrupta.

Över lag kan jag säga att demokrati är skitsnack. Det finns ingen demokrati och har aldrig funnits. Folkvalda politiker är bara en fasad för att vi ska tro att vi kan påverka. I själva verket är det bankerna, multinationella företag, militärmakten och globalister som styr hela världen och medvetet förstör den. Folkvalda politiker har bara en marginell påverkan.

USA med CIA i spetsen skulle kunna göra vad som helst för att förhindra att obekväma sanningar kom fram om vilka som verkligen styr världen. CIA har ju som bekant lönnmördat tusentals folkvalda politiker och aktivister eller andra politiker som hotar deras världsherravälde. Varför tror ni att den dömda sexbrottslingen i USA begick självmord? Jo i själva verket begick han inte självmord alls. Det var CIA som tog livet av honom eftersom han satt inne på uppgifter om att världens mäktigaste personer hade köpt hans prostituerade kvinnor.

När USAs regering lönnmördade demokraten Salvador Alleande bevisade de sin agenda tydligt. Det är meningslöst att kämpa för förändring. USAs proxykrig som de startade i Syrien via sina proxyrebeller är ett annat exempel på odemokratisk infiltration.

Världen styrs av onda mördare och rånare som genom monetära monopol förstör planeten och utarmar folket. Några att nämna är George Soros – en högervriden misantrop som sedan 1990-talet tjänat förmögenheter på att sabotera andra länders valuta. På 90-talet misslyckades han med att förstöra Sydostasiens ekonomi. I slutet av 80-talet bidrog han till 90-talskrisen. Att svensk media benämner honom som filantrop visar hur köpta de är. Det är bara att gå in på hans eget företags hemsida – Open Society. Där kan man se hur många EU-politiker han har i sin ficka.

George Soros är förstås inte ensam. Vi har Mark Zuckerberg och Facebook, Google och Apple. Apple samarbetar förövrigt med USAs regering för att avlyssna miljontals människor, vilket avslöjats av hjältar som Edward Snowden och Julian Assange.

Lobbyn som förstör klimatet. Här finns jättarna inom oljeindustrin, köttindustrin och klädindustrin. ETC skrev nyligen om hur dessa företag storsatsar inför EU-valet för att muta så många politiker det bara går i EU, så att de ska ändra sig i miljöfrågan. Köttindustrin ska vi inte ens tala om. I den mycket intressanta dokumentären Cowspiracy, kan vi se hur köttindustrins jättar har mutat stora miljöorganisationer som till exempel Greenpeace till att inte berätta sanningen om köttproduktionens konsekvenser. Vi ser också hur dessa skurkar har mördat tusentals sydamerikaner som öppet protesterat mot skövlingen av regnskog i Amazonas.

Sveriges regering är förstås inte oskyldiga heller. De är högst delaktiga i den här världsordningen. Totalt köpta av EU, USA och Turkiet som genom sin krigsorganisation NATO söndrar och härskar. Här kan ni läsa mer om vilka företag som kontrollerar världen.

https://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/Jo7Mk4/eliten-som-kontrollerar-det-globala-kapitalet

https://www.cowspiracy.com/

https://legacy.gscdn.nl/archives/images/soroskooptbrussel.pdf

https://www.etc.se/klimat/oljejattar-lagger-miljarder-pa-eu-lobbyism?fbclid=IwAR0kexbaa5bARDnLQQ_NW6rS4KSKRLW_dtIzlJMYVgViekwL649mpVpMZ9k

Kategorier
Religion

Den Gamla Goda Tiden

Nu ska jag berätta för er om den gamla goda tiden som så många människor längtar tillbaka till. Min morfar är född 1940 och växte upp i några av de sista statarfamiljerna i Sverige. Statarna arbetade på stora gods och bodde i baracker. De fick sin belöning i form av så kallad ”stat”, vilket för det mesta innefattade mat, förnödenheter och rätt att bo i baracken.

Statarna var några av de allra fattigaste i Sverige. Många av dem levde i misär. I morfars familj fanns ingen isolering, ingen elektricitet eller rinnande vatten. I den lilla baracken morfar bodde i var morfar ett av åtta barn, plus två föräldrar. Morfars far var en arg kommunist och hela familjen var väldigt kärlekslös. Morfar var alltid den som fick mest stryk när han hade gjort något dumt.

På vintern var det minusgrader inomhus, eftersom isoleringen saknades. Fönstren immade igen och man var tvungen att gräva ner sig ordentligt bland alla lakan och filtar för att klara av kylan. Fisk och kött saltades ner efter slakt. Detta var ett sätt att förvara det. I slutet av varje år kunde köttet och fisken längst ner vara alldeles gröna och mögliga, men man åt det ändå.

Detta var innan fria skolmåltider infördes. Alla barn fick därför ha med sig matsäck till skolan. Morfar och hans syskon fick ha med sig bröd med lite strösocker på. Pålägg var nämligen en ovanlig syn för en statare. Oavsett väder och vind tvingades de gå flera kilometer till fots för att komma till skolan. Om det så var en meter snö skulle de ändå gå hela vägen.

Skolan var en tuff plats för morfar. Han var en riktig liten illbatting till pojke när han var liten och fick därför ofta stryk. Men många gånger hade han inte alls gjort sig förtjänt av den. Han hade en lärarinna som han tyckte särskilt illa om. Och det kunde man ju förstå. På den tiden kunde de mer välbeställda eleverna ta med sig frukt, mat, råvaror och presenter till läraren för att komma undan med pojkstreck eller få högre betyg. Men stackars morfar var så fattig och kunde därmed inte förmå att ta med sig något till lärarinnan.

En dag skulle eleverna ha julavslutning med lärarinnan inne i klassrummet. Alla elever hade förstås tagit med sig mat, godis och presenter till läraren, utom just morfar. Han hade inte råd. Så lärarinnan tvingade honom att sitta utanför klassrummet och lyssna när hon hade julavslutning med de andra eleverna. Och han fick inte gå hem, utan han skulle sitta kvar där tills de var färdiga.

Morfar hade även en syster som var måttligt utvecklingsstörd. Eftersom hon hade svårt att hänga med i undervisningen var där en lärare som var särskilt elak mot henne. En magister med en stor fet ring på fingret. Han slog henne i ansiktet så hårt att det började blöda, bara för att hon inte riktigt hängde med i undervisningen. När morfars familj fick reda på detta, begav sig hans far och en annan släkting ut och letade reda på läraren och mörbultade honom så illa att han aldrig slog en elev igen.

Så var det på den tiden för statarna. De fattiga skulle stå med mössan i hand inför de som hade status. Såsom präster och lärare. Ibland kom morfars pappa hem helt utblottad då han hade spelat bort det lilla han tjänat ihop med sina vänner.

Hur var det då med religion och tolerans? Ja, morfars pappa var en av de första svenskarna att lämna statskyrkan. Eftersom han var en kommunist hatade han präster och religion i största allmänhet. Han brukade till exempel kalla dem för isterbukar och svartrockar. Kristendomen skulle man anamma och delta i vare sig man ville eller ej. Religionsfrihet skulle Sverige inte få förrän 1951. I kyrkan skulle man sjunga psalmer och läsa stycken ur katekesen och bibeln. Både mormor och morfar kommer fortfarande ihåg flera verser.

Sedan fanns det förstås rasläran. På den tiden fanns det planscher fulla med profiler av olika folkslag runtom i världen. De var ganska välgjorda, men många var stereotyper i allra högsta grad. Det ansågs finnas fem olika stora rastyper, indelade i flera olika raser. Negroider bodde i Afrika söder om Sahara, samt i Oceanien. Europider bodde i Europa, Mellanöstern och norra Afrika. Indianer bodde i Nord och Sydamerika och eskimåer bodde i Arktis. De som bodde i Östasien kallades för mongolider.

Den gamla goda tiden har aldrig funnits. Det mesta blir faktiskt bättre med tiden. Sedan fanns det kanske vissa saker som var bättre förr. Posten till exempel. Eller möjligheten att få jobb. Men fattigdomen och misären har minskat stadigt och i rakt nedstigande led under de senaste hundra åren. Nästan alla kan idag äta sig mätta. Barnen kanske var ute och lekte mer förr och det fanns inga mobiler som hämmade det sociala samspelet. Men jag tror inte att någon skulle vilja byta med min morfar och statarfamiljerna.

Bilden föreställer inte min morfar eller någon i hans familj, utan skildrar några andra statare.
Kategorier
Ingen Kategori

Om Mormor Och Morfar

Min mormor och morfar har alltid betytt mycket för mig. Ända sedan jag var liten har jag avgudat dem. Morfar brukade busa med mig och skrämmas och vi jagade runt varandra i deras hus. När han fångade mig så grep han tag i mig och kittlade mig.

Roligast av allt var ju när han gjorde myrorna på min rygg. Det var jag själv som bad honom att göra det. Jag drog upp tröjan och morfar prickade med naglarna tills där blev röda märken, sedan visade jag stolt upp märkena för min mamma. Summa summarum hade vi roligt när jag var liten och vi retades och kivades jämt med varandra. Morfar brukade även berätta lite spökhistorier för mig. De handlade oftast om att jag var ute och gick och stötte på något troll. Den här historian förekom i lite olika varianter.

Mormor är världens godaste och snällaste människa. Hon är fantastisk på att laga mat och baka och sätter alltid alla andra före sig själv.

Tyvärr har hon börjat bli dement, vilket vi fick reda på för ett par månader sedan. Det går fortare än man tror. Så jag måste ta vara på varje ögonblick med dem.

Kategorier
Religion

Myter och fakta kring invandring och integration

Jag kommer här att gå igenom ett antal vanliga myter om invandring och dess effekter på samhället som är vanligt förekommande i samhället.

  1. Illegala invandrare får 30 000 i bidrag. Denna siffra förekommer ofta i alternativ media. Men den är helt fel. Om man lägger ihop alla bidrag som en nyanländ har rätt till går siffran upp i högst 22 000. Men inte ens den siffran stämmer, eftersom många av dessa bidrag inte får förekomma samtidigt. Om man väger in det så får en nyanländ ungefär samma summa som en svensk student, alltså runt 7000 till 9000 efter skatt.
  2. Skolor vågar inte fira Lucia med pepparkaksgubbar med rädsla för att bli kallade rasister. Den här historien har florerat i många år. Historien bakom har inte alls med rasism att göra. Bara det absurda påståendet att bruna pepparkaksgubbar skulle uppfattas som rasistiskt, är nästan för roligt för att vara sant. Hela historien tog sin början i en skola, vars rektor min styvmamma känner. En elev ville vara utklädd till pepparkaksgubbe på luciatåget, men det fick hen inte, eftersom skolan aldrig haft det tidigare. Sedan sprang den här eleven hem till sin mor. Modern blev förtvivlad och lyckades få det till att det skulle ha med rasism att göra. Så hon ringde pressen, som i sin tur förstorade upp hela nyheten till en skandal om att pepparkaksgubbar är rasistiska.
  3. Invandrare ställer krav på särbehandling och känner sig kränkta av svensk kultur. Det finns naturligtvis personer inom alla kategorier som vägrar anpassa sig. Historien om att en skola förbjöd nationsflaggor på grund av rädslan att bli kallade rasister på studenten cirkulerar. Det är mycket riktigt att där fanns en skola som förbjöd nationsflaggor på studenten, inklusive den svenska. Skolledningen motiverade det här med att nationsflaggor kan skapa motsättningar mellan olika grupper på skolan. Men det var fortfarande inte invandrarna som drivit på detta. Det var rektorn själv. Detsamma gäller avslutning i kyrkan. Invandrare brukar inte ha problem med det. Däremot har många skolor gjort det. Enligt skollagen är det tillåtet med avslutning i kyrkan, så länge prästen inte välsignar eller ber inför eleverna. Det strider mot skolans neutralitet i religionsfrågor. Oftast ställs avslutning i kyrkan in på grund av ekonomiska orsaker.
  4. Brottsligheten bara ökar i Sverige i samband med invandringen. Detta är en myt som etablerats långt utanför nationalistiska och sverigedemokratiska kretsar. Faktum är att brottsligheten på sikt har minskat kraftigt sedan 1990-talet. Det har däremot skett en liten ökning de senaste två åren, allt går ju i vågor.
  5. Man får inte längre fira nationaldagen och sjunga nationalsången i skolan. Det är inte så konstigt eftersom nationaldagen är helgdag sedan 2005. Ingen befinner sig på skolan då.
  6. Man får inte diskutera invandring utan att bli kallad rasist. Detta är ett påstående som stämde mer överens med samtalsklimatet för tio år sedan, men det är knappast aktuellt längre. Majoriteten av alla debattartiklar i Sveriges media de senaste åren har haft en negativ vinkling av invandring, enligt en stor sammanställning.

Dela och sprid så mycket ni kan.