Kategorier
Viktigt

Ursäkta mig

Jag vill bara be om ursäkt till alla som fått hundratals jättegamla email av mig inatt. De äldsta av dem är från 2018. Detta hände troligtvis när jag importerade alla inlägg från min gamla blogg och återaktiverade min gamla domän. Det var inte meningen att det skulle bli så och jag ber om ursäkt för det.

Kommentera
Kategorier
Debatt Fantasy Film Konst Låt Litteratur Metal Musik Politik

Vidga vyerna

Under de senaste åren har jag från och till gått igenom ett antal kriser där jag börjat ifrågasätta min väldigt begränsade nisch av skrivande, musik och konst. Det är nästan bara fantasy. Det är nästan bara Power-Metal. Det är nästan bara realism med fantasymotiv. Och någonstans känner jag att jag inte är tillräckligt duktig för att faktiskt bredda mitt utbud av vilka genrer jag kan skapa och inte skapa.

Sedan jag började lyssna på Frank Zappa på mer daglig basis i fjol, har en stor del av min musikaliska inspiration kommit från hans musik. Även om jag fortfarande inte riktigt kan erkänna att hans musik är min stil, så är det något som gör att jag inte kan sluta lyssna på den och fascineras av den. Zappa var, likt mig inte bara musiker, utan också en duktig målare och tecknare. Han gjorde många av sina egna skivomslag, som om jag förstått det rätt, inte alltid blev godkända av skivbolagen. Men hans konst är precis som hans musik, ofta psykedelisk och experimentell och återspeglar perfekt 1960 och 1970-talets surrealistiska och progressiva konst.

Eftersom jag nu har den här bloggen och kanske borde skapa ett schema som mina följare kan ta del av, borde jag nog bredda mitt utbud här också. Och det är inte enbart för att jag ska få mer genomslag och fler följare, utan helt enkelt för att jag har många idéer inom mig som jag har svårt att ge uttryck för inom ramen för min uttjatade fantasy och hårdrock. Ibland skulle jag kanske bara skrivit en kort berättelse. Som jag kanske publicerar på min blogg, låt oss säga varje onsdag klockan sex, eller vad det nu kan vara. Jag kan skriva noveller och berättelser om allt möjligt och jag har haft många idéer som jag inte velat skriva här, eftersom jag har tvångstankar om att alla mina berättelser måste vara tjocka tegelstenar till böcker. Därför har jag ofta försökt få in dessa små berättelser i handlingen på mina stora romaner.

En sak är säker. Jag vill börja göra mer psykedelisk och experimentell konst. Gärna som går att relatera till verkligheten och inte bara till sagor. Jag vill börja skriva böcker och berättelser som inte bara tillhör fantasygenren. Jag vill börja göra mer musik än bara hårdrock och metal. Har man brist på inspiration till sina omfattande mästerverk kan man alltid klura ut något mindre att dela med sig av. Det handlar inte om att jag vill bli accepterad av en bredare publik, utan framförallt för att jag själv gillar att göra det.

Debattartiklar hade varit roligt att skriva också, men det bidrar ju alltid till polarisering bland ens följare och diskussioner som man nog ofta vill undvika. Inte minst om man vill ha kvar sin följarbas. Jag vill göra nya grejor och förnya mig själv helt enkelt. Ni andra får gärna komma med egna förslag på vad jag kan tänkas göra.

Kommentera
Kategorier
Konst Litteratur

Ny teckning på G

God kväll på er! Jag har en ny omslagsbild på gång till mitt nästan färdigställda bokmanus. Så här har den blivit hittills. Vad tycks?

Kommentera
Kategorier
Fantasy Litteratur

Ny story i sikte.

Jag kom precis på en så jäkla bra plot. Detta kan vara mitt kanske största epos. Jag satt på toa också kom det som en blixt från klar himmel.


Jag ställde mig en fråga.


Vad skulle hända om ett kungarike fick två kungar, som delade på tronen? Inte att de delade upp kungariket mellan sig, utan faktiskt delade makten över exakt samma kungarike. Eftersom de var tvåäggstvillingar och eftersom deras mor dog i barnsäng, och deras far inte var närvarande, var det omöjligt att bestämma vem av dem som var äldst och därmed hade rätt till kronan.


Jo, detta skulle förstås leda till intriger. Avundsjuka och till sist mord. Jag har ännu inte bestämt vad de ska heta, men vi kan kalla dem John och Erik.


Den ene brodern, Erik, var alltid i den andre brodern Johns skugga. Det var han som var den olydige pojken som senare blev en av de skickligaste krigarna och härförarna. Erik kämpade för allting, besegrade Johns fiender, vampyrerna, i det stora kriget, smidde åt honom ett imperium, ändå var det alltid John, som var den populära. När Kung John hade torneringar, gick folket alltid fram för att ge blommor till honom, kung Erik fick stå och titta på.


John skötte den administrativa och politiska biten. Han fattade beslut i civila frågor. Erik var den skickliga krigaren och ansvarade ensam för legionen och hela krigsapparaten. Det var han som vann de stora militära framgångarna medan hans storebror gömde sig i sitt slott.


Ja, ni kan ju alla se vartåt de barkar. Erik dödar John. Eftersom han har militären under sig lyckas han ta kontroll över hela landet och bli ensam härskare. Men han var en krigare, inte en politiker. Han hade enbart erfarenhet av att kriga, inte att leda. Det slog över i huvudet på honom och hans tyrannvälde tog aldrig slut. Alla som nämnde hans bror John spetsades på pålar.


En fattig bondpojke kastas in i ett äventyr som så småningom gör honom till en rebell och upprorsledare som får nästan hela folket med sig. Efter att ha tagit fram bevis för att Erik dödade John , lyckas han samla en så stor armé att de griper makten genom en statskupp. Erik flyr landet och lever i exil hos de mörka krafterna som i hemlighet lurar i öster. En ond vampyrlord erbjuder honom en armé av vampyrer och annat djävulstyg, så att han ska kunna återta sitt kungarike. Men eftersom vampyren enbart använde Erik som ett redskap, inser Erik, ganska snart att han har öppnat ”Pandoras ask.” han har släppt in vampyrer i sitt eget land. Vampyrer som dödar människor så att människorna också förvandlas till vampyrer. Ju fler människor som dör, desto fler vampyrer föds till vampyrernas armé. Men vampyrerna kan bara verka i mörker. De gillar inte solljus.


Vampyrernas lord har därför skapat en maskin inuti en stor vulkan. Den har inte haft ett utbrott på tusentals år, men med den nya magiska maskinens hjälp, ska vulkanen spy ut aska o atmosfären, som blockerar solstrålarna och ger vampyrerna möjlighet att jaga människor både dag och natt.


Till skillnad från min färdiga roman som jag arbetar med nu, är huvudpersonen, alltså den fattiga bonden som blir rebell, varken någon ”utvalde” eller någon människa med en särskild kraft som står omskriven i någon uttjatat profetia, utan en helt vanlig människa. Han är inte hjälten för att han är ”Dragonborn” ”Ringbearer” eller ”The Chosen One” utan för att han är en godhjärtad och skicklig krigare och för att folket har valt honom. Inga krusiduller, magiska krafter, eller profetior, titlar eller gudomligheter. Enbart en människa av kött och blod.


Resten har jag inte kommit på.


Men vad tycker ni författare rent spontant? Låter detta som något nytt och intressant?

Kommentera
Kategorier
Låt Metal Musik Video

Ny låt på gång.

Jag har jobbat i flera dagar med en nyinspelning av en gammal låt som heter ”Mosul.” Den låten har hängt med sedan slutet av 2017 och efter det har jag gjort om den minst tre gånger. Den var från början en del av mitt debutalbum – ”Biji Kobane”, som finns att kolla här på bloggen faktiskt. Singeln ”Battle of Mosul”, som nyinspelningen heter, kommer släppas på Spotify och de flesta andra större plattformar den tredje februari 2022. Här kan ni spara låten i förväg på Spotify.

Den här låten handlar om slaget om Mosul, där ISIS besegrades av kurdiska styrkor 2017 och 2018.

Spara ”Battle of Mosul” här!

Här är även en kort liten sneakpeak från låten.

Kommentera
Kategorier
Låt Metal Musik

Ute nu!

Tjena! Singeln ”The Lords of Hell” har nu släppts på Spotify, Youtube Music, Apple Music, Deezer och allt vad fan det nu heter. Hoppas ni gillar den. Kom gärna med synpunkter. Här kan ni lyssna på den via Spotify och Youtube. Trevlig helg allihopa! <3

Spotify
Youtube Music
Kommentera
Kategorier
Metal Musik Recension

”Stink-Foot” på Svenska

Jag har hållit på non stop med den här covern i flera dagar. Originalet heter ”Stink-Foot” och är en låt av Frank Zappa. Jag har skapat den instrumentala biten, skrivit översättningen så att den fortfarande rimmar och kommer så nära originaltexten som möjligt. Det är även jag som sjunger. Den här svenska versionen har jag, rent naturligt, döpt till ”Fotsvett.” Den är också lite mer åt metal-hållet till skillnad från originalet som närmast kan beskrivas som progressiv rock.

Jämför gärna med originalet här:

Kommentera
Kategorier
Historia Metal Musik

Singel Snart Ute

Med knappt mindre än fyra dagar till releasen kvar vill jag påminna alla här att ni kan spara min singel ”The Lords of Hell” i förväg på Spotify. Klicka på den här länken så kommer ni till sidan där ni kan lägga till singeln på Spotify, så kommer den automatiskt hamna i ert bibliotek när singeln kommer ut den 15:e. Jag hoppas ni kommer gilla den.

Spara ”The Lords of Hell” här!

Kommentera
Kategorier
Historia Metal Musik

Singel snart ute

Med knappt mindre än fyra dagar till releasen kvar vill jag påminna alla här att ni kan spara min singel ”The Lords of Hell” i förväg på Spotify. Klicka på den här länken så kommer ni till sidan där ni kan lägga till singeln på Spotify, så kommer den automatiskt hamna i ert bibliotek när singeln kommer ut den 15:e. Jag hoppas ni kommer gilla den.

Spara ”The Lords of Hell” här!

Kommentera
Kategorier
Historia Metal Musik

Med knappt mindre än fyra dagar till releasen kvar vill jag påminna alla här att ni kan spara min singel ”The Lords of Hell” i förväg på Spotify. Klicka på den här länken så kommer ni till sidan där ni kan lägga till singeln på Spotify, så kommer den automatiskt hamna i ert bibliotek när singeln kommer ut den 15:e. Jag hoppas ni kommer gilla den.

Spara ”The Lords of Hell” här!

Kommentera