Julkalendern – Jimmie Åkessons Julsaga: Lucka Två

Det var vinter i Sverige 2025. Mindre än ett år till nästa val. Tänka sig vad tiden går fort. Sverige är inte som förut. Återigen kunde man se fattiga och utslagna stackare gå omkring på gator och torg. Men några invandrare syntes knappt till längre. I det nya kalla Sverige.

Public Service och den fria median är avskaffad och ersatt av nationalistisk sådan. Svenska folket hade vant sig snabbt. Rätt som det var började företag lämna landet. Miljoner människor blev arbetslösa och stora multinationella företag började ta över svensk välfärd. Invandrare och deras barn började systematiskt utvisas på otydliga grunder och polisstaten blev ett allt tydligare faktum.

Sverige var inte längre Sverige. Det var Jimmie Åkessons Sverige. Jimmie Åkesson som varit statsminister sedan 2022. Varde ljus, brukade man säga till jul. Men vem tände ljuset för den som inte hade tak över huvudet. Vad är meningen med Julen om den bara är till för kapitalet? Julen firas ju till minne av Jesu födelse. Jesus som själv var en fattig man, han som mättade de hungriga och botade de sjuka. För hundrade året i rad användes julen istället för att hejdlöst profitera på människors stress och strävan efter den perfekta julen.

Varje år blev producenterna av leksaker och nya TV-apparater rikare och rikare, medan de fattiga stackarna till arbetskraftsinvandrare och ensamstående mödrar blev allt fattigare. Julen hade sannerligen förlorat sin mening och det blev inte ett dugg bättre när Jimmie Åkesson själv satt vid rodret.

Det var den andra december år 2025. Jimmie Åkesson befann sig återigen ensam på sitt kontor inne på Rosenbad.

”Statsministern.” sa Åkessons utländska betjänt.

”Vad är det?”

”En av dina arbetskraftsinvandrare vill tala med dig.”

”Släpp in honom, då.”

Omar släpptes in på kontoret. Han var en liten tunnhårig man från Irak, Han ställde sig framför Åkesson med mössan i hand.

”Herr statsminister.” sa han. ”Det är så här att vår son är sjuk. Och vi har inte råd med behandling. Det kan faktiskt gå riktigt illa om han inte får sin behandling i tid.”

”Vad ska jag göra åt det, då?” sa Jimmie.

”Kan du kanske bekosta behandlingen.”

Jimmie blev chockad.

”Ser jag ut som en läkare för dej, Omar?” sa han. ”Ut! Ut härifrån!”

Stackars Omar gick ut ut kontoret och drog en djup suck.

Comments

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.