Latest Posts

 • Important about the forms

  Due to a little inconvenience with the request forms, I must warn you all. These forms are being used by an infamlous guy on the internet, which I have heard of before.

  Yesterday I was contacted by a good person I knew very well, and he used the request form on my blog to order a portrait of him. So I finished this portrait and sent to his email. The next day, he asks why I send this to him. I understood that someone had used the request form to fill out the wrong email adress to a person he didn’t like. I apologised for the mistake and he understood that this wasn’t my fault. He was grateful that I contacted him so he was informed of this.

  Therefore, I just want to send out a worning to you all and your relatives and friends. If you get strange notifications from me you havn’t asked about, that is because somebody have contacted me in your name. If I answer this mail, please don’t get angry or something, just write that you don’t remember sending me any request. Then I will understand what’s going on. Believe me, you don’t want to get in touch with this guy. He is dangerous. I know this from other occations.

  Peace

 • Repost – Dagens Hjälte – del 1: Fritz Gerlich

  Då och då kommer jag skriva ett inlägg om någon person, i historien eller i nutid, som gjort en viktig insats i kampen mot rasism och som vägrade ge upp i den kampen.

  Fritz Gerlich var urtypen av den engagerade apolitiska journalisten. Eftersom han älskade kaoset och spänningen i Weimarrepublikens ungdom, såg han möjligheter där andra såg oro. Fritz Gerlich kanske kunde betraktas som politisk idiot, i alla fall i början, eftersom han inte brydde sig om Tyskland styrdes av kommunister eller av nazister. Han hade bara sin anteckningsbok, sin penna och sin skrivmaskin… och han älskade att rapportera om kaoset och intrigerna. Det tyckte han var spännande. Men en dag skulle han träffa en man, som kom att förändra hans världsbild och liv för alltid.

  Munchen 1919. Kriget var över och tyskarna var förödmjukade och utnötta av Versailessfördraget. Munchen hade haft tre veckors kommuniststyre. En junta med röda fanor hade gjort statskupp och tagit makten i Munchen. Det var då som milisledaren Ernst Röhm började göra karriär. Röhms miliskår krossade tre veckors kommuniststyre i Munchen och Fritz Gerlich var självklart på plats med sitt anteckningsblcock för att rapportera om händelsen.

  Folk började prata om en oslipad diamant vid namn Adolf Hitler. Hitler hade själv tagit värvning i Ernst Röhms miliskår och hans första uppdrag var att spionera på Tyska Arbetarpartiet. Hitler höll med dem om deras grundprinciper med tyckte samtidigt att de var alldeles för mesiga och dåligt sammanhållna. På den tiden ville partiet göra München självständigt från resten av Tyskland. Hitler blev så arg på denna separatistiska nationalism att han begärde att tala på deras möten. Ryktet om Hitler spred sig i Munchen. Alltfler människorna började samlas i ölhallen för att lyssna på hans passionerade tal. Så även Fritz Gerlich, med sitt kära anteckningsblock i högsta hugg, precis som vanligt.

  Gerlich skrev sin analys och Hitler ställde därefter upp på en intervju med honom. Gerlich själv var nationalist av den gamla frihetliga sorten och kunde till viss mån relatera till Hitlers missnöje. Gerlich föreslog att få till stånd någon sorts kompromiss med regeringen i Berlin. Hitler ska då ha blivit rosenrasande och skrikit:

  “För guds skull, vi snackar om judar nu! Och du kallar dig nationalist? Då borde du aldrig kompromissa med judarna… aldrig! Du borde veta bättre!”

  Och det var då Gerlich insåg vad han måste göra. Han såg Hitler in action och det var ingen trevlig syn. Det var då han bestämde sig för att till varje pris stoppa Hitler från att få inflytande och makt i Tyskland. Hans första mål var att prata med Munchens förbundskansler Von Kahr. Vid den här tiden hade Munchen ett autonomt självstyre i Weimarrepubliken. Makten delades mellan förbundskanslern i Berlin och presidenten i Munchen. Gerlichs mål var att övertala von Kahr om att vinna Hitlers förtroende. Tillsammans skulle Von Kahr erbjuda Hitler en plats i sin autonoma regering om Hitler lovade att hålla sina SA-män i schack. Där fick inte förekomma något våld. Hitler accepterade erbjudandet. Men han visste inte att von Kahr bara lurade honom. När nazisterna 1923 skulle marschera från Munchen till Berlin för att störta regeringen, var von Kahr inte på plats. Hitler blev rasande och utlyste ölkällarkuppen 1923.

  Det var Hitlers första stora förlust. Hitler åtalades för högförräderi och rättegången inleddes 1924. Men Fritz Gerlich hade ingen anledning att andas ut sin lättnad. Hitler, som riskerade 9 års fängelse använde rättegången till återkommande försvarstal för att rättfärdiga sitt brott. Till och med domaren lyssnade på honom. Fritz Gerlich insåg att om inget görs kommer Hitler snärja sig ur en riktig påföljd. Han bestämde sig för att använda sin egen tidning åt en mycket viktig debattartikel. Han varnade för Hitler och vilka konsekvenser det skulle få om han kom till makten.

  Resultatet blev att Hitler dömdes till fyra års fängelse 1924, med möjlighet till frigivning efter nio månader. Fritz Gerlich blev oerhört lättad. Nazistpartiet förbjöds och Hitler föll i glömska. Högkonjunkturen skulle snart komma dessutom.

  När Hitler släpptes 1925 var det ingen som lyssnade på honom längre. Nazistpartiet hade legaliserats igen, eftersom det inte längre ansågs som farligt. Hitler behövde både kontakter och pengar för att marknadsföra sin valkampanj. Inflationen var på väg neråt och den värsta ekonomiska krisen var över. Det fanns ingen anledning att rösta på nazisterna längre. Men Hitler hade en magkänsla. Han visste att tiderna skulle bli sämre snart. Och så blev det också. 1929 kraschade börsen i New York och depressionen spred sig över hela världen, även i Tyskland. Det var nu som nazisterna kunde satsa på valet och nå sina första riktiga framgångar i Reichdag.

  Gerlich var bekymrad. Det kvittade hur han gjorde, Hitler växte sig bara starkare. 1932 var det val och nazisterna blev största parti. Gerlich insåg att de enda som kunde krossa nazisterna var dem själva. Så han bestämde sig för att muta nazisternas eget tryckeri för att trycka en ny artikel. Återigen varnade han för nazisterna, deras antisemitism och vi-mot-dom-tänkande och uppmanade folk till förnuft. Han uppmanade även ledande politiker i Reichdag att inte samarbeta med nazisterna på några som helst villkor.

  Eftersom det var nazisternas eget tryckeri, kunde nazisterna inte kasta in tårgas eller spränga det. Gerlich trodde därmed att han var säker. Men så blev det inte. Gerlichs egen tidningsredaktion hade tidigare sagt att han måste sluta skriva så mycket om Hitler. Efter den här artikeln attackerades redaktionen med tårgas och Gerlich fick sparken.

  Arbetslös och jagad började Fritz Gerlich förlora hoppet. 1933 utlyste Hitler undantagstillstånd i egenskap av nyutnämnd förbundskansler. Detta gav Hitler enväldig makt över Tysklands myndigheter. Hitler började samtidigt bli otålig. Vilken jävel som än skrev den där artikeln, måste stoppas, död eller levande, tänkte han.

  Hitlers närmsta man och chef för SA – Ernst Röhm tog Fritz Gerlich på bar gärning och misshandlade honom grovt. Därefter skickades han till Dachau, det första koncentrationslägret. Fritz Gerlich blev ihjälslagen av SS under de långa knivarnas natt 1934. Hans fru bekräftades angående sin makes död, när hon fick hans blodiga glasögon hemskickade.

  Fritz Gerlich var en man som vägrade ge upp sin kamp mot nazism och rasism. I ett samhälle där människor valde att blunda och hålla tyst, var Fritz Gerlich en av de som stod upp och vägrade låta hatet segra. För detta fick han betala med sitt jobb, sitt rykte och slutligen sitt liv.

  Men vi skall för alltid minnas honom och inspireras av honom och alla de andra hjältar som valde att sätta ner foten, när ingen annan vågade.

  Vila i frid, Fritz Gerlich, 1883-1934

 • Emil och Pippi år 2021

  Angående den här frågan vad du should and shouldn’t do. Sådant måste ju en författare tänka på för att kunna bli publicerad. Och dessa oskrivna regler förändras ju i takt med samhället som allt annat gör.

  Tror ni Astrid Lindgren och hennes “Emil i Lönneberga” hade blivit publicerad idag? Emil har ju en sån sträng pappa. Jag själv var livrädd för Emils pappa när jag var liten. Barnaga och destruktiva förhållanden är ju något som diskuteras och problematiseras idag på ett helt annat sätt än vad det gjorde på 70-talet då Astrids böcker filmatiserades. Att slå sitt barn blev olagligt i Sverige först 1979.

  Även om det kanske är ganska vanligt att föräldrar ibland tappar kontrollen, även de bästa föräldrarna, när ett barn har betett sig riktigt illa, och ibland har gripit tag i sitt barn, luggat hen eller gett en slapp på rumpan, så är ju detta något som ofta förstoras upp och blir ett fall för socialen om någon granne ser. Även om det alltid är fel att slå sina barn, så glöms det ofta bort att ingen är felfri, inte ens föräldrar, och särskilt inte barn heller. På den tiden däremot, så tänkte de flesta: “Det har ju inte vi med att göra.”

  När jag blivit äldre har jag mer och mer förstått problematiken med Emil och hans pappa. Tänk på att Emil frivilligt låser in sig i snickarboden med sin far hack i häl. Det är faktiskt väldigt hemskt om man tänker efter. Det kan ju bara betyda att Anton kommer ge sin son ett ordentligt kok stryk, även fast han vet att Emil aldrig gör hyss med flit eller av elakhet.

  Eller varför inte tala om alla de gånger som Emils mamma springer ut med Emil och låser in honom i snickerboa, för att skydda sin son från hans far. Det är ju hemskt. Och om man som barn lever i ett destruktivt förhållande med föräldrar som slår en, så blir ju “Emil i Lönneberga” kanske inte samma trevliga familjefilm som för oss andra. Det tål att tänkas på. Det som kanske är mest kontroversiellt är hur detta nästan framställs som en liten rolig grej. Det blir lite komiskt när Emil blir jagad av sin pappa hela tiden, samtidigt som den glada Emil-theme-sången spelas i bakgrunden. I själva verket är det ju inte alls roligt. Det blir en sån där “Vad har Emil hittat på nu då”-känsla, eller “En helt vanlig dag i Lönneberga”-känsla.

  Sedan har vi förstås Pippi Långstrump och hennes pappa. Nu tror ni kanske att jag ska diskutera det där med att Pippis pappa blev en “n***rkung” det är en annan aspekt som jag vill titta närmare på. Pippis Pappa framställs som en kramgoe roliga pappan som varit på äventyr och alltid är snäll och go. Om detta hade getts ut idag, hade man förmodligen lagt till den där detaljen där Pippi bråkar med sin far och frågar varför i helvete han bara stack ut på sjön och lät sin dotter behöva klara allting själv ensam i sitt hus. Lämnar man sitt barn att ta hand om sig själv vid nio års ålder bara för att dra ut på äventyr, är man inte en bra pappa. Så är det bara.

  Vad är era tankar kring detta ämne? Hade Astrid Lindgrens böcker och filmer blivit utgivna idag eller hade hon fått göra Emils pappa en aning snällare, eller tvingats problematisera Pippis pappa? Diskutera och håll god ton, tack. Detta kan bli intressant. 🙂

 • New Request Form

  From now on, you can contact me and make requests. Check out more in this link. Peace! <3

 • Re-issue of Metal Video

  So I’ve noticed both the quality of my Metal 50 years-video from 2020 was quite bad, so I added some song and remade the video in a higher quality and better sound. There are better mixing as well. Errors are also fixed. Which song is your favourite?

 • First Kill – Orchestral Cover

  An orchestral cover I’ve made on “First Kill”, by Swedish Melodeath band Amon Amarth. Enjoy!

  The original music video can be found here!

 • A Great Adventure

  This is one of my orchestral songs that I am very satisfied with. Enjoy it!

 • Den Sista Striden – By Love And Anni

  Today I finally finished the two year project written by my friend and collaborator Anni Naomi. She has a blog at anninaomi.com

  “Den Sista Striden” or, “The Last Battle” was originally written by Anni. She wrote the text and the song melody. I added the instruments and recorded my song. So here it is. Enjoy!

  Please don’t forget to check out her page at anninaomi.com

 • Sad News

  Last weekend, my grandfather passed away. He became 88 years old and died after being hospitalized for a broken hip and a some broken ribs. I was shocked by this tragic news. At the same time I was lucky to meet him one last time the last summer. And I got his beautiful pipe as a gift, as I wrote some weeks ago. I am very satisfied that I met him one last time. I hope he will rest in peace, together with my grandmother.

  RIP
  Hans Bengtsson
  1933 – 2021

 • Good news.

  I have some news. They are good for you. And bad for me. From now on, everything is back to normal on my page. You cannot buy anything either from my Facebook store or my shop and you cannot become a member either. I made this decition due to the technical issues I’ve been recieving with Klarna, Stripe, Woocommerce and Paid Memberships pro. So from now on, you can see everything on my blog. No restrictions! Isn’t that good?

 • Some changes being made

  You might be wondering where that burlesque video is? And where all my music is? And where are all my documents? The answer is, they are on my blog, but unfortunately, you will have to pay for them now by your monthly membership subscription. It is not expensive. But this was a decition I had to make, not because I liked it. My economy is a bit harsh at the moment and I will need all the extra money I can get. I am sorry for this and hope that you will enjoy my blog in any case! And, please! Don’t forget to subscribe! There are three levels to choose from. And all pages and posts effected by this levels will be ad free! Cool, eh?

  However, this is only a temporary limitation. When my economy is better, I will make everything free again. I promise. Peace!

 • What must I do?

  My economy is in turmoil because of the unpaid vaccation I enjoyed last month. Therefore, I will live on a quarter of my normal sallary. A very big source of economic trouble is when I distribute my music to Spotify and other platforms. Several times I have uploaded it, and then I get in economic trouble and delete it to recieve my refunds. Now I ask my fans. Should I delete my music from stores to get the money back? If so, that will be permanently. Or should I try something else and continue to have my music available? Vote about it and I will decide what I should do. Thank you.

 • Documents premiere

  I will now launch the “Documents” page! Here you can download my unedited and candelled material that I’ve written throughout the years. I will add more and more documents soon. Enjoy it and take part of the UNEDITED raw material that was never before released! Peace!

  Documents

 • Det går bra nu

  Så var man färdig med kapitel 11 på manuset. Jag firade det ikväll med lite tapas. Jag är väldigt nöjd och stolt. Det känns som att ju mer man skriver desto mer vill man fortsätta skriva. Men ju mer sällan man skriver desto svårare blir det att komma igång igen. Är det någon som känner igen sig i det där?

  Just nu ligger jag bekvämt i min säng och lyssnar på åskan, blixtarna och regnet. Det är väldigt mysigt.

 • Burlesque Compilation: Part – 2

  This is the part 2 of my burlesque compilation. Enjoy! Obs, explicit content!

 • A project with a friend

  Finally I have started to work on a song with my friend Anni, who have a blog at anninaomi.com. We are creating a metal song together. Anni have written the melody and the lyrics and I will make the instrumental part and record the song to it. It will be much fun. Anni shares everything between earth and sky on her blog. Al from beutiful Selfies, professional nature photographing, lyrics and songs that she’ve made. Both metal, hiphop and other styles. She also writes novels in the same genre as I do. Please follow her and give her some likes and comments. You will not be disappointed.

  In the meantime, I have just re-made the book cover. You can see the latest version here.

 • Love Eliassons Pizza

  I’ve been baking a lot of pizza lately. Here I give you a very good recipe from my mother’s old cooking book. The tomato sauce recipe is completely made up by me.

  You will need this to your pizza

  • 2 dl hot or lukewarm water
  • 1/2 teaspoon salt
  • 25 g yeast for food dew
  • 1 tablespoon olive oil
  • 4 dl flour

  This is how you mix the dew.

  1. Mix the water with yeast, salt and olive oil.
  2. Add 2 dl flour and mix it. Then add the rest of the flour.
  3. Scald a kitchen towel with hot water, twist the water out and put it over the bowl with the dew. Let it yeast for 15 – 20 minutes.

  During the yeasting time, make the tomato sauce, which contains the following.

  • Almost 1 packet of passed tomatoes
  • Salt and pepper
  • White pepper
  • Thyme
  • Pizza spice mix
  • Allround spice
  • Garlic powder
  • Chilli pepper
  1. When the yeasting process is complete, roll out the dew into a smooth and plate bottom.
  2. Put on the tomato sauce, the gratez pizzacheece and put on the stuff you want. I only put strimled ham on it.
  3. Place the pizza in the oven in 10 – 15 minutes, on 300 degrees.

  I hope this will be enjoyed and inspire many bakers and pizza lovers out there. Peace!

 • Updates made

  My page has now been refreshed with another way of listing in the “music” menu. This night I have not slept at all. I have been writing on my novel now. Cheers!

 • Klarna is ready

  You can now shop with Klarna Checkout from my store. It’s easy, safe, secure and fast. Enjoy!

 • Game Nostalgia – Episode 1: Turok

  This is the first episode of my new series Game Nostalgia. Enjoy one of the shittiest… an most wonderful games throughout history! Turok You can enjoy my review in this video.

 • Idag är en bra dag

  Jag är så glad att jag kommit igång både med skrivandet och tecknandet igen. Nu är jag på sidan 106. Det är typ en tredjedel av första boken. Utöver det har jag faktiskt lyckats göra ett genuint bra omslag som de flesta faktiskt har gett positiv feedback på. Nu har jag krupit ner i min säng och skriver lite här och lite där. Jag växlar mellan sociala medier och boken.

  Utöver det hade jag tänkt påbörja en ny serie av recensioner, där jag recenserar olika spel eller filmer som betytt mycket för mig genom åren. Nu planerar jag att recensera Turok Evolution och Turok 2008 i en och samma video, där jag jämför de här två spelen. Och ni vet ju vad man brukar säga! Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

  <3

 • Tack så mycket!

  Jag vill bara tacka alla er nya följare jag fått, efter min annonsering med inriktning på Sverige! Ni gör min blogg större, starkare och bättre! Kram på er alla!

  <3

 • The book cover is complete

  The book cover is now complete! What do you think about it?

 • New Book Cover

  Since my latest book cover had a whole lot of issues, I will now start training and change strategy. I will put much more effort to it. Now I have started to combine carbon pencils with watercolor pencils and I must say it was a long time ago I was so satisfied with my drawings. So, here’s the process I’ve made so far. What do you think?

 • Back on Spotify

  All my music is back on Spotify. Here you can listen to all my five albums, “Biji Kobane,” “Svea”, “The Path Of Hatred”, “Conspiracy” and “The Experimental Years.” Enjoy!

 • Music Update

  I have disabled my Soundcloud again and uploaded all my music to Spotify. The albums are being processed and will be available about a day or two. They will also be released on Youtube Music, Tiktok, Google Play and all the hell it’s called now. You can pre-save my music in these links here. Peace! <3

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/biji-kobane-6

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/svea-6

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/the-path-of-hatred-6

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/conspiracy-4

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/the-experimental-years-8

 • Disney Chronology

  I’ve put quite an effort into this one. This is a chronology of the Disney Classics I’ve made, with all theDdisney classics in chronological order. later, I actually plan to make a version with higher quality and better sound but for now, this is what you will get. Enjoy!

  Peace!

 • The second day in Varberg

  Sorry that I forgot the second day in Varberg, but here it comes. My father and I was taking a walk and we took a great second bath near the Stronghold at the cliffs again. I took some photos of the view of the Stronghold and all the nice little details I liked. During the evening, I took a gourmet pizza from a real stone oven at a little restaurant near the haven. It was actually really tasty.

 • I have changed my mind

  I just wanna thank you all for all the support and nice words I have received the last days! Therefore, I will continue with my art and drawing, not for others approval, but for my self. But I will also try my best to develop so I can improve my skills even more. Have a great summer and weekend, fellows!

  Well, this was the painting that broke my heart. Everybody thought it was too bad to work as a book cover. And they might be right. Most important is stat I will never let criticism break me. I will use it to get better.

  Peace! <3

 • I quit

  Since everybody who is not my friends and family, thinks all my paintings and illustrations are terrible, ugly and bad, I will now quit with all form of drawing, sketching and all my painting and focus on my writing instead. I will never draw again and you will not see any more art from me.

  Off course, i will save all the stuff I’ve already made, so here’s a little collection of some of the junk I’ve made.

  Peace

 • With my father in Varberg

  Last year I visited my fathers hometown Varberg. We rent a room in a comfortable little inn. This year we returned to the same inn in Varberg. I collected some photos I’ve taken today.

  Before entering the inn, we went to my grandfather. He is now 88 years old but he still lives in the cute wooden house he has built for himself. The nature and weather around us was amazing and he’s house was full with his paintings, stache and projects, and off course his old beautiful furniture and decorative things. There was quite messy, but in a quite coozy and comfortable way. He gave me this pipe, which is very old and lacks any similar copy.

  So we said goodbuy to grandfather, arrived to the inn. Then we went to the cliffs nearby the big stronghold of Varberg and took a bath in the sea of Kattegat, There were a lot of people, including beautiful women in bikinis, but the water was pretty cold. However I got used to it and went in the water two times. Then we ate at a little food place nearby, in the forest.

  Tomorrow I will take photos of Varberg and the great Stronghold and everything there is, but this evening, I will just share the pictures I’ve taken today, at my Grandfathers place in the countryside. Enjoy!

  My grandfather have been out sailing a lot during his years. And he also loves to paint, both paintings and colorizing his birdhouses. You will get to see them shortly.

  My grandfather has become very old and a bit confused lately. He now has home service looking over him and my father, aunts and uncles are shopping food for him. But after all, he is 88 years old. He has a walker and moves slowly but he is still quite funny and clear in his head, with a lot of memories to tell about.

 • My Latest Art

  These are some of my latest drawings. Which one do you prefer? The covers are supposed to be the poster to my fantasy novel. What do you think about them?

 • Made some edits

  You all recognice it for now, but have you noticed something different with this picture?

 • Rosens Namn (The Name Of The Rose)

  Fiinally it’s back in the highest quality ever possible! With both Swedish and English subtitles! The Name Of The Rose!

  Enjoy!

 • Let Me Think About It

  I would like to ask you all! What would you like to see more of from my page? Please come with some feedback and ideas you think would make my page grow and my followers more interested.


  Jag skulle vilja fråga er alla! Vad skulle ni vilja se mer av från min sida? Kom gärna med feedback och idéer som ni tror skulle få min sida att växa och göra mina följare mer intresserade.

  Love you all!
  <3 <3 <3


  Älskar er alla!
  <3 <3 <3

 • Let’s Go Soundcloud!

  All my music is now uploaded free to soundcloud. I will add this in my secondary menu. Here’s the link! Enjoy!

 • Politik Skit – Grumliga Vatten

  Detta är det avsnitt av Politik Skit som var för brutalt för youtube. OBS. Detta är känslig satir och passar kanske inte för alla.

  Mvh Love

 • New Blog Layout

  I have now had a bit of struggle while re-organizing my website. Finally the website has a static homepage, called “Welcome”. The link to it is the same as the link to my website, loveeliasson.blog. In there you will find a link to the latest posts, the same as usual, which is also located in the menu under the title “Blog”. The link to my latest posts is loveeliasson.blog/blog.

  If you may have not seen, I have also started to allow testimonials. That means, that all the feedback I choose from my facebook-page, also will be visible in the testimonials tab in the menu. All of these testimonials can be located to the reviews on my Facebook page. When you add a review on my Facebook page that I like very much, I will republish it as a new testimonial on my website.

  Peace!

 • Progress made

  For now I not write very often, but when I do, I write a lot. I’m on the page 110 now and look forward to continue on my holiday which start next week. I hope I’ll reach far. Here’s me today on my way to work.

 • Apologies.

  Hello. I just wanted to tell you all that I am sorry for a very inapproppriate mail you got tonight. In this mail I wrote several bad things about Mark Zuckerberg and Facebook. This was only a test to see if my content could be posted to Facebook, since I am blocked from there. I had no about the fact that all my email-followers will get a notification about it. So I’m sorry for that.

  Peace.

 • I must discover something new

  I have been working on my novel quite intensively the last days and I have to say it’s been a hell of hard decisions to make. No matter how I try to make the story work, it doesn’t. Maybe I should put this story on the shelf and make another more logical novel.

 • First Bath This Summer

  I am with my dad in Malmö and today I was enjoying this fantastic swim in the sea at Ribbersborg’s Beach! The first bath of the year! It was a beautiful weather and the water was very comfortable.

 • Reposting to the old youtube channel

  My burlesque-compilation uploaded even to my restored old Youtube-Channel. What do you think about it?

  00:00 – 01:52 Channel: Burlesquefest Video: Lydia DeCarllo – The 6th Annual New Orleans Burlesque Festival

  01:52 – 03:49 Link: Gabe Duval Video: https://www.youtube.com/watch?v=ccnqJpRtSNY

  03:29 – 05:52 Channel: Loki Asgard Video: ACen 2014 Bubble Pop Burlesque Act VI(w/ Azula)

  05:52 – 07:46 Channel: Kenny Hoff Video: 11 Jessabelle Thunder – #WOMANOPOLYSF​ Brunch at Jolene’s Bar 3-1-2020

  07:46 – 10:05 Channel: Valentina Orbit Video: Hoop Burlesque Wedding Performance

  10:05 – 11:40 Channel: PA Burlesque Festival Video: https://www.youtube.com/watch?v=ca6xVm33u3Q

  11:40 – 13:58 Channel: Burlesquefest Video: Angi B Lovely – The 3rd Annual New Orleans Burlesque Festival

 • Finally!

  This is fantastic! After two years fight against Youtube, they decided to restore my old channel! Thank you! Enjoy the old videos!

  https://www.youtube.com/c/LoveEliasson

 • New Week Ahead

  Yaaaaay! I’ve had a very nice weekend and now I will soon go to sleep for a new week at work. I look forward to it. I’ve been working on several stuff lately. Some of them is a video in 4K with almost all of my map. Almost. It took over 17 hours to render the video. The music in the background is all made by me as well. Here is the video. Enjoy it.

  I have also been working on some book covers. Here they are. Which one do you prefer?

  The writing of the novel takes a while, but I’ve just made some progress. I also want to thank all my new followers who started to like my page this days. Yaaaaay!

 • Some old And New Stuff

  I found some old images I’ve forgotten to show you. Here they are. From my time in Östra Grevie College. What do you thiink?

  And here are a completely new sketch I made at midnight today. I am very satisfied with this one.

  I am enjoying the summer and feel that I have finally got peace in my soul after the hypomanic period. Now I am back at work and I work as usual again. Last week was quite bad time at work. I did not work fast enough and had a hard time to concentrate and I was very stressed: Now I seem to recover from that period. I have also been starting to write more on my novel this weekend. Each day I at least make some additional text to the novel. I am at page 9 right now.

  Have a great summer, my dear followers and take care! Bye!

 • Gaga Compilation

  This is my favourite pictures and images of Lady Gaga. She’s so cool! Enjoy!

 • Back To Work Again

  I have recently been discussing with my psychiatrist about my levels of stress and my mania, and probably I will be investigated for Bipolarity. I will also be exchanging a new medicine to my prescription. My psychiatrist thought I would be fit for work tomorrow, so now I am preparing with food, sleep and all that, you know.

  A couple of days ago I brought some new drawing and painting material. Hopefully I will use it and develop my technique. Here’s a little surprise for you. I had almost forgotten about it myself. A special enchanted music lyric video for my Swedish Song “Kurdistans Sång.” Enjoy it and please come with some feedback on it!

  Peace! <3

 • New Orchestral Stuff

  Hello! Here is a little playlist with the most of my orchestral material I’ve made. Some of it might be familiar, and some of it is completely unpublished before. Enjoy it everyone! Peace!

 • Dealing With Madness: Part – 2

  So, here we go again. I am on sick leave again from work, due to my escalating levels of stress and my growing hypo-mania. This time, all my colleges at work saw the stress in my face and they noticed how bad I felt, so they recommended me to search psychiatric help. My boss himself, thought it was a good idea to take a break from work and rehabilitate myself during sick leave. I still feel kind of stressed, and it did’t get better when I lost one of m dearest friends from my life.

  No, nobody has died, but she got angry at me, and by right, because I had been acting very badly towards her, which made her feel both uncomfortable and irritated. So she decided to remove me as a friend and block me, and the thing is, that I understand her. I have been quite extreme and stressful and a lot of my friendships has been lost as a result of that. This behavior gets even worse when I am in a stressed and manic or depressive period.

  With this very expensive lesson, I hope that I have learned something and I hope to become a better person myself and act more in accordance with the social codes we have in this society. I have therefore decided to take serious actions towards myself.

  1. Stop mansplaining! Involve yourself in matters you understand and stop involve yourself in matters you don’t understand, especially when it comes to educating somebody in something he or she know a lot more about than you.
  2. Respect when someone says it’s enough! Shut up and step back even if it’s hard to do so!
  3. Don’t talk with your friends or anybody else about everything if you don’t know that they are okay with it!
  4. Think before you speak and express yourself clearly to avoid misunderstanding!
  5. Just because a person says it’s okay, you also have to use common sense in what you do or say to this person. Some people says it’s okay the first time, maybe even the second or third time. In fact some of them just don’t have the courage to say that you are acting inappropriate.
  6. If you are insecure and don’t know if your actions are okay to others, don’t do it at all. Your insecurity could actually be an indication that you are about to do or say something fishy!
  7. Be a gentleman. Off course we should have equality and treat men and women equally, but understand that there you might not always talk to woman exactly the same way you talk to your male friends. This is one of my weakness. I often talk to my female friends exactly the way I talk to my male friends, because I don’t treat women and men different, but here you have to use common sense and be a bit sensitive. There is something called men talk and there is something called woman talk and that’s just the way it is and it has to be respected!
  8. Don’t nuke your friends with new information before they even got a chance to respond to you!
  9. Don’t use social media to discuss sensitive matters, because it’s easy to be misunderstood in written text, since you cannot hear the intention of the voice.
  10. When you know that a friend of you have a little depression, don’t give him or her more reasons to be even more depressed!
 • Surprise In Reprise

  To show my gratefulness for the 1500th like of my Facebook page, I will post a little updated and remastered version of my burlesque-collection videos, where I have collected my favorite burlesque dancers and videos from the world. Unfortunately I have not much more to offer as a surprise, since I have not had time to create something new. Enjoy!

 • 1500 Likes! Thanks!

  Thank you so much for 1500 likes on my Facebook page! You, my followers will forever be in my heart!

  Peace! <3

  From my facebook page today
 • Updated Music List

  My dear followers! My music list with all my official songs has been updated and you can find every song in this link here! Enjoy! Peace!

 • I am very happy

  64 page likes in 3 days! Wow, that’s good! Thanks you so much for all my new followers from across the world! The goal is set that my page will have 1500 likes before this weekend! If achieved, I have a surprise for you! Thank you!

  Sorry that I look terrible today. I’ve had a bit of a minor stress period for some weeks.

  Sorry that I look terrible today. I’ve had a bit of a minor stress period for some weeks.
 • What I’ve Been Up To

  Hello there. It was a while ago I shared something of importance. In friday last week I started my weekend after a long week of extreme stress and new routines at work. We had to work in a speed we were not used to, but hopefully we would become used to it after a time, well if it wasn’t for me and my infection. I was tested positive for corona and I have been sick and in quarantine since last friday.

  The first days were terrible. I was just sleeping and sleeping with pain in my skin and body and I didn’t eat anything. I just slept in high fever. Later, I got my apetite back and now I’m almost completely normal again. I am also regaining my sense for taste and smell. And today something happened. I’m actually getting quite mad of this quarantene, but today was the first day for a long time, where I actually missed my job. I miss it so much, to get some routines, having people to talk to, and going up in early morning and have something to do and some routines. So I actually look forward to start working again adventually. But first, this covid-infection has to be ridden out.

  During my time in quarantine, I have been working with the re-writing of my novel. But this time I’ve actually taken the time to start with a mind map and a synopsis. Now I have a clear picture of what kind story I want do write. And that’s a good start. Now I just have to start write it as well. I have also taked the time, to impvove and expand my fantasy map, and deleted my music from Spotify to upload it here on my blog instead.

  Tomorrow and the rest of the quarantine I will hopefully start drawing some stuff for my novel as well. It was a long time ago I was scetching and drawing. I look forward to do it.

  My whole family is also recovering from Corona, especially my mother who seem to have a more aggressive covid than me. Hopefully she will recover soon and my family will hopefully recover any time to return to a normal life. I hope so. Because this is making us all quite nutz.

  Peace

 • Spotify deleted

  My spotify did not last for long. This is because of my economic situation. So all my music will be available here on my blog instead. Good, eh?

 • More Updates

  So, I’ve figured out some tactics that will make my page followers more engaged, on both Youtube and Facebook. Since I retrieved access to this page, after almost half a year, I noticed that it almost never reach as many people as before I lost it. It’s time to make my followers more engaged and expose my posts for more people.

  For example, I will try to make regular updates, with a scheme. Each day of the week I will post a new episode of something. For example, an episode of my YTP every friday, or an episode of my podcast on every monday. Or what about new drawings in color. I could need some practice to start drawing again. Do you have any suggestions, please comment below.

  Peace!

 • Om Jag Skrev En Barnbok

  Om jag någon gång ska göra en barnbok, vet jag precis vad den ska handla om. Det ska inte vara en sån där naivistisk barnslig barnbok. Den ska lära barnen om rasism och fördomar och få barn att förstå att rasism är fel.


  Fast istället för att göra på det gamla vanliga sättet, vill jag göra det som en medeltida äventyrsbok. Men den är inte historiskt korrekt för fem öre, utan borde tolkas som en påhittad berättelse om ett populärt historiskt ämne. Den handlar om vikingar som åker ut i världen. Först bestämmer de sig för att plundra och döda både kristna och muslimer. Men när de sedan möter dem IRL, så märker de att dessa är människor är precis som oss. De kanske har lite annorlunda gudar och lite andra traditioner. Men det som skulle kunna bli ett blodbad, visar sig bli ett kulturellt utbyte där olika folk och kulturer kompletterar varandra och samarbetar. Det kan till exempel vara så här.


  Vikingarna gav sig av mot slottet för att plundra adelsmännen, men när de sparkar in dörren, ser de att kungen skriker: “Stoppa detta galenskap!”
  Plundringen avbryts.
  “Vilka tror ni att ni är egentligen? Ni bryter er in på fientligt land, sparkar in dörren och anfaller oss under vårt eget tak? Är det inte sånt ni nordmän kallar för nidingsverk?”
  “Vad vet du om våra lagar?” sa nordmannen med anstöt.
  “Mer än du tror.”
  “Vi nordmän har alltid dödat och plundrat kristna. Det är så vi lever. Det är så vi kommer till Valhall.”
  “Genom att döda folk som ligger ner? Hade ni gjort så med någon från ert eget folk hade ni aldrig fått sätta er fot i ert så kallade Valhalla.”
  “Vad yrar du om? Alla folk sätter sina egna först.”
  “Och därför ska man döda dom? Är det det du står och intygar dej själv om nätterna, viking?”
  “Vet du vad. Du har rätt. Mina herrar! Nordmän! Lyssna på mej! Jag vet att ni varit beredda på en hård strid! Men den här kristna kungen har faktiskt en poäng! Varför kan vi inte samarbeta med dom kristna och lära oss av dom! Också kan dom lära sej av oss?”
  “Ers nåd!” sa en nordman. “Det här är vansinne. Vi har dödat kristna i tvåhundra år.”
  “För tvåhundra år sen dödade vi varandra också. Sen slutade vi med det. För vi insåg att människor som samarbetar är starkare än människor som dödar varandra. Tiderna förändras.”
  “Jag säger ja!” sa en annan nordman.”
  “Jag också.” sa dom andra.”


  Efter den scenen bosätter sig nordmännen hos engelsmännen. De frågar varandra om varandras religion och traditioner.
  “Ni kan vid gudarna inte bränna någon levande!” skrek en präst och kom springande mot bålet. Nordmännen stoppade honom.
  “Tat lugnt, präst. Hon var redan död.”
  “Men ändå! Ni vanhelgar ett lik?
  “Nej, alltså… lyssna här. Vi hedningar bränner våra döda på ett bål. På så sätt kommer dom till Valhalla. Vi kan inte begrava dom som ni kristna gör, för eftersom deras kropp då förblir kvar i jorden förtärs den av maskar. Då kan dom inte komma till Valhalla.”
  “Åh, förlåt mej, herr nordman. Jag visste inte det.”
  “Berätta om era gudar. Jag vill veta lite mer om kristendomen.”
  “Åh, vill du? Tja, vi har bara en gud.”
  “En gud, det låter lite snålt? Hur ser han ut?”
  “Det vet vi faktiskt inte själva. Vi kan inte se honom på det sättet som man ser en människa. Men titta på det här korset. Ser ni gubben där. Han heter Jesus. Han är en inkarnation av Gud, som steg ner på jorden i form av en människa.”
  “Har han ingen hammare eller något vapen? Han kan ju inte göra mycket när han sitter där på korset?”
  “Det är komplicerat. Men Jesus visste att han skulle dö. Han dog för att förlåta våra synder. Han skickades ner till oss från Gud, för att dö, så att gud skulle kunna förlåta människan.”
  “Vad heter er gud?”
  “Vi säger bara Gud. Det är hans namn.”
  “Men han måste väl ha något att skydda sej med? Jag menar inte Jesus, utan Gud.”
  “Nja, hehe… Riktigt så funkar det inte heller. Jesus själv, sa ju, att om någon slår dej, så ska du vända andra kinden till?”
  “Men då åker man ju på en ny snyting?”
  “Det är inte det som är poängen. Ibland är det bättre att fly. Våld föder våld.”
  “Du har faktiskt en poäng där. När vi nordmän krigade mot varandra. Så tog det aldrig slut. Det var först när vi la våra gamla fejder åt sidan och samarbetade som vi kunde börja ut på plundringsfärder.”
  “Och tänk då hur mycket mäktigare vi alla skulle bli, om vi gick ännu längre och även slöt fred med andra folk?”
  “Tack, präst! Jag ska genast tänka över detta.


  Senare i tältet:
  “Du skämtar, sa kungens närmsta man.”
  “Dom kristna har en ickevåldsprincip. Om man blir slagen ska man vända andra kunden till.”
  “Man måste väl få försvara sig! Annars åker man ju på stryk igen.”
  “Det är inte riktigt bokstavligt dom menar, min vän. Lyssna här. För tvåhundra år sedan dödade vi varandra uppe i Skandinavien. Fast vi var från samma folk. När vi lade det åt sidan, blev vi ett enat folk. Först då kunde vi åka ut och plundra dom kristna. Tänk då ett steg längre. Hur mycket rikare vi alla skulle bli, om vi slutade kriga, inte bara oss emellan, utan även slutade kriga mot dom krtstna. Det är ju winwin för oss båda.”
  “Ååååh, du sätter mej och mina män i en svår situation. Mina krigare behöver mat, guld och något att leva på. Dom måste ut och plundra.”
  “Inte alls. Låt oss gå till bords med dom kristna. Vi bjuder på vår mat? Dom bjuder på sin?”
  “Jag ska se vad jag kan göra, men tro mej, du kommer inte ha alla med dej här, det kan jag lova dej.”


  Många av de gamla vikingarna retar sig på detta. Vi har alltid krigat mot de där jävla kristna och muslimerna, och så ska det förbli. Nu kommer det alldeles för många och deras seder passar inte in hos oss. Så man kan säga att första halvan är äventyr och utspelar sig när vikingarna är ute och stöter på muslimer och kristna. Trots att berättelsen i sig är historiskt inkorrekt, så är de olika beskrivningarna av traditioner och religioner helt korrekta och ska lära barn och unga att få ökad förståelse för olika kulturer och religioner, i dessa tider präglade av ökande rasism och främlingsfientlighet.


  I andra halvan av boken, har breda vänskapsband redan etablerats. Folk krigar inte med varandra längre, men hemma i Skandinavien uppstår ett tilltagande missnöje mot att vi tar emot så många muslimer och kristna, såna som vi och våra förfäder krigade mot. Andra halvan är mindre äventyr och mer, intriger i hemlandet.

  De missnöjda nordmännen börjar ta lagen i egna händer för att köra ut de kristna och muslimska invandrarna. Som tur är, finns ju hjälten där som lyckas avbryta ett stort slag mellan skandinaver och kristna och muslimer och förklarar i slutet:
  “Vad håller ni på med? Vi är alla en del av den här världen eller hur? Vad har dom gjort er? Visst, dom kanske ser lite annorlunda ut, och dom kanske har lite annorlunda gudar och seder! Men vad spelar det för roll?
  Nordmännen står förbluffat och kliar sig i huvudet.
  “Det är min fulla övertygelse, att en värld där vi lever av varandra och drar lärdom av varandra, gör oss både rikare och lyckligare än en värld där vi ska plundra och döda varandra! Och för vad? Att dom är annorlunda? Vi är nordmän! Vi borde veta bättre!”
  Nordmännen började mumla och prata lite med varandra.
  “Med all respekt, ers nåd. Men min far dog i kriget mot muslimer och kristna. Det är inget personligt mot dom. Men att alliera mig med fiender vore att dra skam över vad min far, och hans far före honom, kämpade för och byggde upp.
  “Tror du inte att dina förfäder skulle bli lyckligare av att du och dina medmänniskor lyckas förbättra deras livsverk ytterligare? Med all respekt för vad dina förfäder kämpade för, men tiderna förändras. Dina förfäder byggde ett enat Skandinavien. Låt oss fortsätta det arbetet. Det är det bästa sättet du kan hedra deras minnen på. Dina förfäder ler mot dej. Ta vara på det.”
  “Du har rätt ers nåd.” sa den gamle nordmannen.
  “Han har faktiskt rätt.” sa en annan nordman. “Varför ska vi döda folk bara för att vi alltid gjort det tidigare?”
  Alla nordmän började fundera och mumla lite. Sedan lade de ner sina vapen på marken och ångrade sig.
  “Kom nu. Vi drar. Han har faktiskt rätt.”


  Vad tycker ni? Är inte detta ett lite originellt sätt att beskriva ett stort samhällsproblem på ett sätt som gör att barn blir mer intresserade. Inget barn vill väl läsa en mossig berättelse om rasism i det svenska samhället på 2020-talet. Då kan man ju väva in det i en historisk äventyrsroman istället? Eller vad säger ni?

 • Så var man på ruta ett igen

  Skam den som ger sig. Jag var missnöjd med min bok. Igen. Avbröt på sidan 77 och insåg att det här inte håller. Nu har jag en mycket bättre idé. Synd att ni fick vänta. Peace!

 • New Treasures

  Hello there! It’s been a while ago! I’ve finally started to make some progress to write on my novel. I really feel that I am back in the writing spirit again. And I hope everybody has had a happy Easter with their friends and family. I, for example, have returned home to my own apartment after celebrating the Easter weekend with my father in Malmö, and later with my mother, in Tyringe.

  Today I returned back home and started to sort out old papers. And out of nowhere I found several new old sketches, drawings and paintings that I’d almost forgotten. I realized that I was actually better at drawing back then. In this post, I will show some of the images I found, that I haven’t seen for several years.

  Well, here are one of the figures I’ve made. Inspired by the evil butcher in the game Castlevania: Lords of Shadow, this big monster with some scary shit on his body, was drawn with passion.

  A similar figure, though not at all inspired by the Butcher, was this humanoid smith in the first painting where I try to manage variations of light and shadow.

  My interest for Native Americans was very intensive some time ago. Inspired by the Turok Game Series, about an Native American warrior killing dinosaurs and lizard men in the jungle and different temples, I decided to look up the real Native Americans and study their culture in books, documentaries and internet pictures. So I started to draw them, both their leader and their warriors. Here are some of them.

  These are some additional dinosaurs and native Americans inspired by the Turok franchise. This was also from the time when I was deeply fascinated by weapons and designing my own weapons.

  I made all those weapons during my weapon period when I was a younger. All these gadgets, items and weapons were all made for a video game that I wish I would create. Unfortunately, I have no resources to create a game, but I always had all the imagination to at least design the game myself.

  Aaah, memories! These warriors are from my God of War and Castlevania era, around 2010 and 2011. I loved those warriors. Some of them are inspired by christian medieval time and some other by ancient Greek and Roman period.

  TRIGGER WARNING! NUDITY!
  Those females with big ears and striped skin were probably made during my Avatar mania in 2009, when James Cameron’s Avatar was released.

  Here be monsters! Almost all of them are inspired from different games I’ve been stuck to throughout my short and sinful life. Enjoy.

  Aaah, here comes the best of it all! Satire, caricatures and political cartoons and other funny stories!

  Here are some early caricatures, which I was still quite bad at. But these was also one of my earliest one. Here are also an explanation of the image text. VPK stands for Vänsterpartiet Kommunisterna (Left Party Communists). Unfortunately it is the historical name of the party I vote for today. Since 1990 their name has been only Vänsterpartiet, (Left Party). I am very happy that they have been trying to throw out all these old communists and supporters of communist dictatorships. Unfortunately, there are some of them left and whenever a party member still supports some form of dictator I always say “fuck of”. I don’t want my party to be associated with them. SAP stands for Sveriges Socialdemokratiska Arbetareparti (Sweden’s Social Democratic Labour Party). I liked them better before, when they represented real social democracy. Today the left party is more social democratic than the social democrats, whose only social democratic content today is their party name.

  FP stands for Folkpartiet (The Peoples’ Party) Today they are called Liberalerna (The Liberals). Not so long ago, they had more in ommon with the Social Demorats than with the right wing Moderates. C stands for Centerpartiet (The Center Party). It was known for it’s position in the political middle point. Both C and L was quite critical to the Moderates back then. They thought that the Moderates were to much right wing and they almost proffered the politics of their min opponent – The Social Democrat. Yet, they managed to create the first bourgeois (middle-rightwing) govenment in 1976. The Moderates, The Centerparty and the Liberals. Two middle parties and one conservative Right wing parties. In 1979, the Moderates become the biggest of the Bourgeois parties, and the next biggest in the Swedish Pairlament. The social democratic party had no longer the middle parties as enemies, but the right wing parties. Since then, the social democrats and the moderates have been the two big parties in Swedish politics.

  To the right is Gösta Bohman (M). M stands for Moderaterna (moderate conservatives). Moderate within politics is used most often by conservative parties who want to be a little more progressive and put their most extreme conservative ideas aside. The Moderates was earlier known as the “Right Wing Party”, Högerpartiet, in Swedish. Today, the Center Party, the former middle party, is more to the right than the Moderates, but much more progressive.

  Several years ago, the Swedish Cooperation Lundin Oil, was shadowed by controversies when the press revealed that their boss, Ian Lundin was placing investements in Sudan and other african countries and sponsoring different wars and genoside. As payment he earned a lot of money on oil and gas. I decided to make a satire picture to mock this guy.

  This is an early propaganda picture I’ve made against the Swedish Alligiance – The Bourgious government that defeated the social democracy in 2006 and ruled all the way til 2014, during the moderate Prime Minister Fredrik Reinfeldt. In the picture, Prime Minister Reinfeldt cuts the Swedish Flag in pieces, a symbol for the Right Wing destriction of Swedish common wealth and society. Here’s a translation of the Swedish text:

  “The right always talk about freedom. Thousands of people are treated as mannequins by staffing companies. Is that freedom? Sweden is not the property for some people, but for all. Humans are not shopping goods to be shipped between different companies and be treated like property.”

  Here’s my Bill Clinton cartoon. Translation to English is this: “Ooh, yeah! Ooh, that’s nice. Lower, lower, aaa, yes! Exactly! Would you like something to drink?”

  This is a picture I’ve drawn of Muammar Khadaffi, before his death. Here’s a translation to English. “The people loves me. The earth is flat. Sheep can talk. Rhinos are fishes. Bananas are blue. Cars are used to eat meat. I am a human.”

  This was all of it! Next part will be published when I find something new! See you!

 • All live on Spotify
  Now, my dear followers, all my five albums have gone live on Spotify. You can listen to it all right here, in this link. 🙂Love Eliasson On Spotify
 • Spotify will be ready

  Today or about some days, depending on the spotify processing time, all the five of my albums will be live. I couldn’t wait for the release date, so I sheduled the remaining albums til this day, the 28th of March. If you’re having tecnical issues with my album “The Experimental Years”, it’s because I’ve exchanged it due to some errors in the soundtracks that had to be fixed. Soon, everything will be in order. Enjoy my music and don’t hesitate to presave it, guys!

  The Path Of Hatred

  Conspiracy

  The Experimental years

 • Big Surprise

  Do you remember that my last album would be live in the 1st of June this year? Well, that was a lie. It’s available now already! Surprise surprise! Enjoy and come with some feedback please! Have a nice evening! <3

 • Maps And Many Other Things

  Howdy! I’ve been working digitally with my world map for several weeks by now. I’ve also edited some of my music. Here’s the result. An overview of my map with my own music in the background. Enjoy!

 • What’s happening now?

  Hello! It was a while ago! I have been writing on my novel quite much lately. And I have lost several pounds of weight. This monday I was also employed for the first time in my life, with a real job and payment on a real conpany! And look how much weightloss I’ve made!

 • Attention

  Warning! Due to some tecnical issues, my shop on Facebook cannot be viewed. I’m working day and night to solve this issue. Thank you for your patience.

 • Next Album

  Greetings! You can now pre-save the next album “Svea”, which will be released the 10th of march 2021. Enjoy.

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/svea-5

 • 35 år sedan Palmemordet – Vad har vi lärt oss?

  Den 28 februari 1986, mitt i natten, fick Stockholmspolisen ett larm om ett mord på Sveavägen. Det visade sig senare att det var vår statsminister, Olof Palme, som blivit mördat på öppen gata mitt på Sveavägen i centrala Stockholm. Palme hade varit på bio med sin familj och på vägen hem sköts han i ryggen. Här redogör jag för fenomenet Olof Palme – om politikern, människan och den internationella rörelse och det engagemang som växte fram i hans fotspår. Jag kommer också att ta upp hur Olof Palmes frispråkighet och rakryggade ärlighet i sitt engagemang för fred och antirasism, tyvärr, blev hans död.

  Låt mig berätta en saga. En saga om ett land som heter Sverige, vårt land som fortfarande idag är ett av de tryggaste länderna. Det har dock inte alltid varit så. Vid sekelskiftet 1900 var Sverige ett av Europas fattigaste länder. Medan övriga Europa redan hade industrialiserats, befann sig Sverige i mångt och mycket kvar i det gamla bondesamhället. Fattiga människor slet och dog i fabriker och på lantbruken. Demokratin fanns inte. Riksdagen, kommunerna och landstingen var strikt hierarkiska. Ju rikare man var, desto fler röster hade man. I industrialismens kölvatten slet den svenska arbetaren och hans familj i trängsel, fattigdom, sjukdomar och smuts. Människor dog i livsfarliga fabriker, där både män, kvinnor och barn arbetade över fjorton timmar om dagen.

  Men i det gamla Fattigsverige började ljusglimtar uppenbaras. Fackföreningar och arbetarrörelser bildade partier och gick ut och demonstrerade och strejkade. De krävde bättre villkor och kortare arbetsdagar. I början fick dessa socialistiska och socialdemokratiska grupperingar kämpa med våld för att ha en chans mot överheten. Upploppen ledde inte sällan till blodiga sammandrabbningar mellan polis, militär och arbetare.

  1889 bildades SAP – Sveriges socialdemokratiska arbetareparti. Deras ledare hette på den tiden August Palm och partiet fick från början kämpa hårt för att få igenom sina krav. På den tiden räknades liberalismen som en vänsterideologi. Liberalerna lyckades år 1905 bilda den första vänsterregeringen under ledning av Carl Staff, partiledaren för liberalerna. Han blev statsminister. I riksdagen regerade liberalerna i en koalition med socialdemokraterna. Den liberala regeringen lyckades införa en reform av rösträtten, som gav så mycket som fem procent av alla män rösträtt i samhället. Sakta men säkert fick arbetarna fler semesterdagar och deras arbetstider blev sakta men säkert kortare. Reformer började genomföras. I oppositionen fanns Allmänna Valmansförbundet, det parti som idag kallas Moderaterna. De var emot allting. Alla reformer som skulle förbättra för vanligt folk och ge dem mer frihet och rättigheter, röstades ständigt ner av Allmänna Valmansförbundet.

  År 1917 hade Sverige återigen en liberal regering. Sufragetter, kvinnofridskämpar, ställde till besvär på gatorna och krävde kvinnlig rösträtt. Allmänna Valmansförbundet var så klart emot det. Detta var hårda tider. Första Världskriget plågade hela världen och i Ryssland hade kommunisterna gjort revolution och utropat Sovjetunionen. Samtidigt hotade kommunisterna att göra samma sak i Tyskland. På den tiden var det många som var rädda för kommunismen. En viktig fråga som blossade upp år 1917, var monarkins avskaffande. Den liberala regeringen under statsminister Carl Staff och det socialdemokratiska stödpartiet under ledning av Hjalmar Branting, gick till val på att införa republik. Detta ledde till att kungen Gustav den V, hotade att avsätta regeringen. Man ville inte att Sverige skulle drabbas av samma kaos som Sovjetunionen.

  Statsminister Karl Staff och socialdemokraternas Hjalmar Branting kallades in till kungen för att komma på en lösning. Till slut kom de överens. Karl Staff och Hjalmar Branting lovade att inte avskaffa monarkin. I utbyte mot det lovade kungen att kungen aldrig mer skulle lägga sig i regeringsfrågan. Därmed avsade sig kungen sin makt att avsätta regeringen och den demokratiska parlamentarismen som vi har idag, började gälla på allvar. Alla män fick rösträtt. Men kvinnorna var inte nöjda. Suffragetter krävde att kvinnor skulle få rösta på samma villkor som männen. 1919 hade Sverige en konservativ regering under ledning av Allmänna Valmansförbundets ledare Arvid Lindman. Som statsminister motsatte han sig kvinnlig rösträtt. Men eftersom Liberalerna och socialdemokraterna hade samma uppfattning i frågan, lyckades de få igenom kvinnlig rösträtt och helt köra över högerregeringen. Sverige hade fått demokrati.

  Hjalmar Branting tillträder som statsminister

  1920 fick Sverige sin första socialdemokratiska statsminister. Han hette Hjalmar Branting och genomförde flera reformer för att förbättra arbetarnas villkor. Trots det fick de stora reformerna vänta. Det fanns andra problem att stävja och regeringskriserna avlöste varandra under hela 1920-talet. När Hjalmar Branting hastigt avled 1925 uppstod en falangstrid inom socialdemokratin, där den gamla socialistiska falangen utmanades av den nya mer mittenorienterade falangen. I mittenfalangen ställde sig den nya partiledaren Per Albin Hansson, som lanserade en ny modell i sitt berömda folkhemstal 1928.

  “Det goda hemmet känner icke till några priviligierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre och den fattige plundrar icke den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet.”

  Per Albin Hanssons nya idé gick ut på att privata företag i viss mån skulle få finnas kvar. Klyftorna mellan rika och fattiga skulle minska, men inte utraderas helt. Istället skulle de rika betala högre skatt för att finansiera en omfattande offentlig sektor som alla skulle kunna ta del av oavsett storleken på deras plånbok. Men det var först 1932 som Socialdemokraterna på allvar blev det statsbärande partiet i svensk politik. Per-Albin Hansson blev statsminister och försökte lösa den svåra ekonomiska krisen med ett krispaket som kallades “Krispolitiken.” Tanken var att staten aktivt skulle investera i byggprojekt, nya bostäder, ökade bidrag till fattiga och på så sätt ta sig ur finanskrisen och stävja den höga arbetslösheten, som på den tiden låg på 25 procent. På 30-talet fick Sverige den så kallade Arbetslöshetsföräkringen, som gjorde att de arbetslösa inte behövde kastas ut på gatan.

  Per Albin Hansson tillträder som statsminister år 1932

  1938 lanserades den svenska modellen. Det innebar att arbetsmarknadens parter skulle förhandla och komma överens på arbetsmarknaden och staten skulle helst inte blanda sig i. Därmed lades stridsyxorna mellan företagen och facket ner och principen om den svenska modellen och kollektivavtal slog igenom. Detta var en viktig seger för både arbetaren och arbetsgivaren.

  Per Albin Hanssons förstamajtal i Stockholm 1934

  1939 bröt Andra Världskriget ut. I sin iver att så gott som det gick undvika att Sverige drogs ut ur kriget, bildade statsminister Per-Albin Hansson en ny regering, som bestod av Socialdemokraterna, Folkpartiet, Bondeförbundet och Högerns Riksorganisation. Folkpartiet är de som idag kallas Liberalerna och Bondeförbundet heter idag Centerpartiet. Högerns Riksorganisation heter idag Moderaterna. Det enda partiet som uteslöts ur den här samlingsregeringen var Vänsterpartiet Kommunisterna, de som idag bara heter Vänsterpartiet. De ansågs opålitliga i och med sina starka kopplingar till diktaturen i Sovjetunionen.

  Sveriges eftergifter till Nazityskland var fega och orättfärdiga. Men så här i efterhand kanske de kan betraktas som ett nödvändigt ont för att rädda vårt eget skinn. Tyska trupper tilläts använda svenska järnvägar för att bege sig upp till Finland. Medan Sveriges regering ofta hjälpte tyskarna med sin försäljning av järnmalm, lät de samtidigt underrätta Storbritanniens regering med information om tyskarnas planer. Sverige tillämpade en försiktig utrikespolitik och samarbetade både med Tyskland och England. Först när nazisterna började förlora kriget valde regeringen att ta de allierades parti. Samtidigt tog Sverige emot rekordmånga judiska och finska flyktingar som befriats från koncentrationslägren under nazisternas vansinne.

  År 1940 fick socialdemokraterna sitt bästa valresultat någonsin. 53 procent av rösterna. Trots att socialdemokraterna därmed hade den absoluta makten i riksdagen och lätt kunde få igenom all sin egen politik, valde statsminister Per Albin Hansson att ha kvar samlingsregeringen.

  Efter andra världskriget släppte regeringen på den strikta ransoneringen och planhushållningen. Sveriges städer och fabriker hade inte bombats som alla de länder som hållit sig utanför kriget. Därmed kunde de ekonomiska hjulen börja snurra och Sverige hade ett enormt försprång.

  1946 dog statsminister Per-Albin Hansson hastigt av en hjärtinfarkt och efterträddes av Tage Erlander. Vid det laget hade Hansson fått namnet Landsfadern och ingen trodde att Erlander skulle kunna ta över den rollen. Men de hade fel. Tage Erlander genomförde flera viktiga reformer och lät bygga upp den svenska välfärdsstaten. Detta kallades för Rekordåren, de åren de den svenska ekonomin och välfärden fullständigt exploderade till ett av världens rikaste och mest välmående och jämlika länder. Några av de reformer som genomfördes var:

  Barnbidraget
  Tandvårdsreformen
  Allmän Sjukförsäkring
  Rätten till 8 timmars arbetsdag
  Rätten till 4 veckors semester
  Fria Skolmåltider
  ATP – Allmän tilläggspension

  Statsminister Tage Erlander mot folkpartiledaren Bertil Ohlin i riksdagsvalet 1954

  På 1960-talet radikaliserades Socialdemokraterna vänsterut i syfte att få med sig ungdomen. Ledande i denna nya socialdemokrati var den unge politikern Olof Palme. Olof Palme hade flera olika ministerposter under 1960-talet och statsminister Tage Erlander hade nog Palme att tacka för den jordskredsseger som socialdemokraterna vann i samband med valet 1968.

  Tage Erlander i Hylands hörna 1962

  Olof Palme utmärkte sig i sin retorik, som i grund och botten var väldigt amerikansk. När han hade studerat på Harward i USA, tränades han i retorik. I Sverige har universiteten inte haft så mycket retorikutbildningar sedan början av 1900-talet, vilket innebar att svenska politiker var ganska ovana vid en så vass och skolad debattör och talare som Olof Palme. Olof Palme hade bott i USA under en tid och sett den extrema fattigdomen och segregationen, rasismen och förtrycket mot svarta och andra minoriteter. Olof Palme lyfte tidigt upp antirasismen inom socialdemokratin. I takt med att Sverige hade blivit ett invandrarland och tagit emot många invandrare som behövdes för att fylla ut tomrummet på arbetsmarknaden på 50 och 60-talet, fanns det plötsligt människor med olika ursprung i Sverige. Då behövde man också börja diskutera rasismen och göra upp med sin egen rasism. Olof Palme talade redan 1961 i radio om hur man kunde underlätta för invandrarna.

  “Det finns oerhört mycket som samhället kan göra för att underlätta invandrarnas situation, konkreta åtgärder som kan förstärka känslan av samhörighet och ömsesidig respekt. Därom ska jag i dag inte tala. Avgörande för om samhällets åtgärder skall få avsedd verkan är emellertid de enskilda människornas attityder till invandrarna. Demokratin är fast förankrad här i landet. Vi respekterar de grundläggande fri- och rättigheterna. Grumliga rasteorier har aldrig funnit fotfäste. Vi betraktar oss gärna som fördomsfria och toleranta. Men så enkelt är det ändå inte.

  Fördomen behöver inte förankras i någon vederstygglig teori. Den har ett mycket enklare ursprung. “Fördomen har alltid sin rot i vardagslivet. Den gror på arbetsplatsen och i grannkvarteret. Den är ett utlopp för egna misslyckanden och besvikelser. Den är framför allt ett uttryck för okunnighet och rädsla. Okunnighet om andra människors särart, rädsla för att förlora en position, ett socialt privilegium, en förhandsrätt.

  En människas hudfärg, ras, språk och födelseort har ju ingenting med mänskliga kvaliteter att göra. Att gradera människor med sådan måttstock står i bjärt kontrast till principen om människors lika värde. Men den är skamligt enkel att ta till för den som känner sig underlägsen – på arbetsplatsen, i sällskapslivet, i konkurrensen om flickan eller pojken. Därför ligger fördomarna alltid på lur, även i ett upplyst samhälle. Den kan blossa ut i ett stickord, en obetänksam replik, en nedrighet i det lilla. Kanske menar den som handlar inte så illa. Men för den som träffas kan det riva upp sår som aldrig läks.”

  Olof Palme i radioanförande om rasism

  På 1960-talet brann Vietnamkriget i Asien. USAs inblandning visades på direktsänd TV. För första gången kunde människor sitta hemma i TV-soffan och se krigets verklighet helt ocensurerat. USAs beteende i Vietnam fick människor i världen att få upp ögonen för USAs imperialism och brutalitet i fattiga länder. Olof Palme valde att fördöma kriget i Vietnam. 1968 gick hans kritik så långt att USA kallade hem sin ambassadör från Sverige. I USA demonstrerade folk mot Olof Palmes hårda ord om USA och deras hänsynslösa bombningar av fattiga byar i Vietnam.

  Olof Palme fördömer Vietnamkriget och fördömer Högerpartiets ledare Yngwe Holmbergs krav på hans avgång.

  1968 var också året då ungdomen i västvärlden gjorde revolt mot gamla normer och auktoriteter. Studenter, hippies, vänstermänniskor och andra ungdomar, hamnade i kravaller med polis i både USA och Sverige och andra länder. Feminismen fick ett uppsving. Under valrörelsen 1968 ockuperades ett kårhus i Sverige av arga vänstervridna studenter och Olof Palme kom dit för att hålla tal och försöka tala de upprörda studenterna till rätta.

  Olof Palme talar till 68-vänstern under Kårhusockupationen

  1968 kom att kallas segervalet. Socialdemokraterna fick över 50 procent av rösterna och statsminister Tage Erlander hade troligen Palme att tacka för den valsegern, då han lyckades få många ungdomar att rösta på socialdemokraterna. Det blev Erlanders sista och bästa val. Året därpå, 1969 avgick Tage Erlander som statsminister och partiledare. Olof Palme tog efter som statsminister i en väldigt tacksam situation. Ekonomin gick som på räls. Den svenska modellen fick folk att beundra Sverige. Arbetslösheten var lägst i världen och miljonprogrammet hade snart färdigställts. En miljon nya bostäder hade byggts. Det var så billigt att bo på grund av den stora tillgången på bostäder. Samtidigt började skatterna höjas för att finansiera dessa enorma satsningar på offentlig sektor, vård, skola och omsorg.

  Olof Palme var en statsminister som sa precis det han tyckte och tänkte. Många gånger var han vass och väldigt hård i debatter, vilket många tyckte var för brutalt för svensk politik. Olof Palme kunde till och med vara direkt elak i vissa debatter och detta skapade inte bara en kärlek utan också ett utbrett hat mot honom som person. Ett hat som i mångt och mycket påminner om dagens näthat i sociala medier.

  1972 intensifierades USAs bombningar i Vietnam. Olof Palme kallade kriget ett illdåd och jämförde det med nazisternas koncentrationsläger under andra världskriget. Ännu en gång kallade USA hem sin ambassadör. Relationerna till Sverige blev kyliga och den internationella kritiken mot Palme blev hård.

  Olof Palme fördömer julbombningarna i Hanoi 1972

  Inrikespolitiskt präglades Sverige på 1970-talet av viktiga reformer för att få ökat fackligt inflytande på arbetsmarknaden, samt ökad demokratisk insyn m förhållanden i industrier. Kvinnor började komma ut i arbetslivet i större utsträckning och daghemmen byggdes ut. På tio år ökade lönerna med 25 procent. Samtidigt började ekonomisk kris drabba Sverige. Oljekrisen skördade ekonomin i hela världen. I de flesta länder valde man att lösa krisen med statliga sparpaket och nedskärningar, men så gjorde man inte i Sverige. Här hade man en expansiv ekonomisk politik, där staten aktivt försökte bygga landet ut ur krisen, genom bidrag till företag och stora satsningar på infrastruktur, bostäder och vård och skola. Detta finansierades med stora lån från utlandet vilket skuldsatte den svenska staten något enormt. Samtidigt började Sveriges skatter bli alldeles för höga i mångas ögon. På 70-talet fick Sverige världens högsta skatter och började allt mer utmålas som en socialistisk skattemardröm. Det föregångsland som alla såg upp till började sakta men säkert förvandlas till ett skräckexemmpel.

  Men det fanns en kvinna som inte tvekade att kritisera den socialdemokratiska skattepolitiken. Astrid Lindgren, den kända barnboksförfattaren som alla tyckte om och som var djupt förankrad i den svenska folksjälen publicerade år 1976 en saga i Expressen om en häxa vid namn Pomperipossa. Hon bodde i Enpartidiktaturen Monismanien och arbetade som författare. Monismanien var en metafor för den svenska staten och Pomperipossa var egentligen en metafor för Astrid Lindgren själv. Här är ett litet utdrag.

  ”Vet du om att i år är din marginalskatt 102 %?”
  ”Du pratar”, sa Pomperipossa. ”Så många procent f i n n s ju inte!”
  För hon var inte särskilt hemma i den högre matematiken nämligen.

  Jo då, fick hon höra, i Monismanien fanns det hur många procent som helst, och om man la ihop inkomstskatten och de sociala avgifter som Pomperipossa skulle betala, eftersom hon var egen företagare, så b l e v det 102 %, sen fick Pomperipossa säga vad hon ville!

  Astrid Lindgren läser ur “Pomperipossa i Monismanien.”

  102 procent. Så mycket fick Astrid Lindgren betala i skatt. Och reaktionerna väntade inte på sig. Finansminister Gunnar Sträng valde att förminska Astrid Lindgrens intelligens med orden:

  “Berätta historier, det kan fru Lindgren, men räkna, det kan hon inte.”

  Gunnar Strängs vägran att inse sina brister och hans attityd mot Astrid Lindgren fick många väljare att överlämna socialdemokratin.

  Gunnar Sträng erkänner motvilligt sitt misstag.

  Samtidigt utsattes den folkkäre regissören Ingmar Bergman för en polisinsats där han arresterades för skattefusk. Bergman flyttade utomlands. När två folkkära kulturpersoner, båda socialdemokrater, som dessutom båda ville och kunde betala skatt, när de fick nog, så riktades skarp kritik mot socialdemokratin. Samtidigt började borgarna växa sig starkare. Thorbjörn Fälldin – Partiledare för Centerpartiet hade skit under naglarna och pratade mer som vanligt folk. Han var inte lika vass och duktig i debatter och lyckades därför få sympatiröster när Olof Palme totalt slaktade honom i varenda debatt. Palme fick mycket kritik för sin otrevliga attityd och sin hårda debattstil och detta ledde till att många tyckte synd om Thorbjörn Fälldin, när han satt där och svettades medan Palme stod och skrek på honom.

  Olof Palme och arrogansen

  1976 vann Centerpartiet valet och Olof Palme förlorade makten efter 44 år av oavbrutet socialdemokratiskt styre. Olof Palme såg detta som ett otroligt nederlag. För första gången på 44 år hade vi nu en borgerlig regering, men centerpartiets Thorbjörn Fälldin som statsminister. Trots att Olof Palme avgick som statsminister samlade han alla sina krafter i opposition. Den borgerliga tiden i regeringen ledde till regeringskriser och ekonomiska problem.

  På 1980-talet var det nya tider. Finanskris rådde i hela världen. I USA och England kallades det nya botemedlet för nyliberalism – den nya ekonomiska idén som gick ut på att staten inte skulle blanda sig i ekonomin, utan att de fria marknadskrafterna skulle stoppa krisen. Resultatet blev ofta ekonomiska nedskärningar, fattigdom och arbetslöshet.

  “Fälldin har ju tjatat på mig att jag ska tala om varför jag är socialist. Jag är en demokratisk socialist med stolthet och glädje. Jag blev det när jag for omkring i Indien och såg den fruktansvärda fattigdomen fast en del var oerhört rika, när jag for runt och såg en ännu mer förnedrande fattigdom, på sätt och vis, i Förenta Staterna, när jag som mycket ung kom öga mot öga med kommunismens ofrihet och förtryck och människoförföljelse i kommuniststaterna. När jag kom till nazisternas koncentrationsläger och fick se dödslistorna på socialdemokrater och fackföreningsmän.

  Jag blev det när jag fick klart för mig att det var socialdemokratin som bröt marken för demokratin i Sverige, när jag fick klart för mig att det var socialdemokratin som lyft landet ur fattigdom och arbetslöshet med 30-talets krispolitik. När jag själv fick vara med och arbeta för ATP och fick möta de privilegierades socialistkampanjer när vanliga löntagare ville trygga sin ålderdom, för det var det ni höll på med då.

  Jag blev det under många år av samarbete med Tage Erlander då jag lärde mig vad demokrati och humanism är och med nära vänner som Willy Brandt, Bruno Kreisky och Trygve Bratteli, som riskerade livet i kampen om människovärdet.Men viktigare är att jag bestyrks i min övertygelse när jag ser ut över världen, när jag ser krigen och kapprustningen och massarbetslösheten och klyftorna mellan människorna.Jag bestyrks i min övertygelse när jag i vårt eget land ser orättvisorna öka, arbetslösheten tillta, spekulation och fiffel gripa kring sig.

  När jag ser hur högerpolitiken i land efter land driver ut människor i arbetslöshet slår sönder tryggheten men ändå inte löser de ekonomiska problemen och när jag ser in i den framtid de borgerliga tydligen har att erbjuda där löntagarna ska bli fattigare och de rika rikare, där den sociala tryggheten blir bräckligare och lyxbåtarna fler, där solidariteten blir svagare och egoismen starkare, där de starka kan ta för sig och de svaga får ta skeden i vacker hand.

  Visst är jag en demokratisk socialist. Jag är det med stolthet över vad denna demokratiska socialism har uträttat i vårt land, jag är det med glädje för jag vet att vi har viktiga arbetsuppgifter framför oss efter det borgerliga vanstyrets år.

  Och med tillförsikt, för nu vet människor vad som händer med jobben och tryggheten och stabiliteten när högerkrafterna har ansvaret.

  Jag är det på sätt och vis med ett roat leende för jag vet att den moderna svenska historien är full med värdefulla reformer som ni har skildrat som elak socialism men sedan slåss ni om att få äran av reformerna när människorna har fått erfarenhet av vad den betyder.

  Visst Fälldin och Ullsten är jag demokratisk socialist; som Branting när han genomförde rösträtten; som Per-Albin när han bekämpade arbetslösheten på 30-talet och talade om folkhemmet; som Erlander när han byggde ut den sociala tryggheten och ATP. För det handlar om solidaritet och omtanke människor emellan. Och vad är egentligen Fälldin?”

  Olof Palme om varför han är demokratisk socialist

  Olof Palme vann valet 1982 och socialdemokraterna fick återigen makten. Men Olof Palme tvingades genomföra frågor han inte trodde på. Debatten om löntagarfonder fick stort motstånd från borgerligt håll. Samtidigt började moderaterna bli populära. Under 1980-talet eskalerade hatet mot Olof Palme i kampanjer efter kampanjer. 1986, den 28 februari ledde detta till hans död. Han mördades på öppen gata av en gärningsman som än idag inte kommit fram ur ljuset.

  Om hatet mot Olof Palme, samt mordet på honom

  Hur kunde detta hända i lilla trygga Sverige? Ingen kunde tro det. Ändå hände det. Varför gick det så fel i utredningen? Det fanns goda spår och goda förutsättningar för att hitta mördaren. Ändå lät polisen ignorera detta och istället fabricera det så kallade PKK-spåret. Regeringens förföljelser av kurder under den här tiden ledde till att allvarliga protester bröt ut. Anklagelser om rasism flödade och utredarens chef, Hans Holmér tvingades avgå. Senare lyckades man arrestera den försupne narkomanen Christer Pettersson – en man som blev oskyldigt dömd för mordet och sedan även frisläppt.

  Palme-utredningen är den mest omfattande utredningen i världshistorien. Att läsa igenom hela utredningen utan att ta en enda paus skulle ta tio år. Drygt tio tusen människor har varit misstänkta och under utredning, bland annat Jan Gulliou och Leif GW Persson. Samtidigt ska man komma ihåg att hatet mot Olof Palme var enormt inom polis och militär. Kan det ha varit därför som poliser med Walkie-Talkies sågs gå omkring på Sveavägen INNAN PALME MÖRDADES? Och varför dröjde utryckningen långt utöver det vanliga? Varför hittade man på helt värdelösa spår kring PKK, trots att det var Palme som kämpat så mycket för kurderna.

  Olof Palmes internationella engagemang för fred, mot förtryck, mot apartheid och frigivningen av Nelson Mandela, hans engagemang i Israel-Palestinakonflikten och för avveckling av kärnvapnen, allt detta föll snabbt i glömska. Från och med 80-talets mitt genomförde både socialdemokrater och borgare stora avregleringar av välfärd och offentlig sektor som snabbt ledde till att de sociala klyftorna, segregationen och arbetslösheten ökade snabbt. Resultatet ser vi än idag, där det inte finns mycket till socialdemokratisk politik kvar inom socialdemokraterna.

  Olof Palme var inte bara älskad, han var också hatad. Men när han blivit mördad utsågs landssorg i hela landet. SSU-ordföranden Anna Lindh, höll tal på hans begravning, vilket nästan är lite otäck, då hon själv blev mördad när hon var socialdemokratisk utrikesminister år 2003.

  Jag vill framförallt lyfta Moderatledaren Ulf Adelsohns ord om Palme. Hans tacktal och kommentarer på mordet kändes genuina och äkta. I intervjun märkte man att han nyss gråtit.

  Moderatledaren Ulf Adelsohn om Olof Palme som person
  Moderatledaren Ulf Adelsohn i minnesstunden i Riksdagen
  Reaktioner på mordet på Olof Palme

  En annan sak so gjorde mig väldigt rörd, var rapporten från Rinkeby, där många var av utländsk härkomst redan då. Många av dem grät, för Palme betydde så otroligt mycket för dem. Min första tanke var: Tänk om vi fick en statsminister igen som gjorde så mycket för just invandrare och som var så omtyckt av invandrare som Palme. Detta låter hemskt, men jag tror inte att där hade varit många invandrare i förorterna idag, skulle hålla en minnesstund och sitta och gråta ut sin sorg om Fredrik Reinfeldt hade blivit mördad.

  Dessa områden har större problem idag och de som bor där är nog ganska trötta på att dagens politiker tävlar om vilka som kan leverera den tuffaste och hårdaste politiken mot invandrare. På den tiden kändes det som att folk generellt, inte bara invandrare, var mycket mer intresserade av politiska frågor och mycket mer engagerade. Idag tycks vi ha kommit till en period, där stora grupper inte röstar efter ideal, utan efter missnöje, och de väljer oftast det parti som kommer med lättköpta lösningar på de problem som väcker starkast ilska hos folk. Tänk om fokus istället hade legat på långsiktiga lösningar, istället för att försöka lösa alla problem med att vara så inhumana som möjligt.

  Yusuf Dikmen om sin saknad efter mordet på Olof Palme

  Anna Lindh, dåvarande medlem i SSU, och senare socialdemokratisk utrikesminister när Göran Persson var statsminister, talade som sagt på Palmes begravning. Det faktum att Anna Lind talade på begravningen efter att Palme blev mördad, för att sedan själv också bli mördad flera år senare, är faktiskt märkligt, ja, nästan lite otäckt.

  Anna Lindh på Palmes begravning

  Anna Lindh var tilltänkt efterträdande partiledare till statsminister Göran Persson, men när hon blev mördad förlorade socialdemokratin en väldigt omtyckt politiker, som skulle kunna vinna flera val. Efter Göran Persson fick vi istället Mona Sahlin. Mordet på Anna Lindh var nog en kraftig anledning till att socialdemokraterna fick en så allvarlig kris och idag har så lågt förtroende.

  Göran Persson tillkännager att Anna Lindh gått bort

  Vi kommer aldrig glömma Olof Palme och hans engagemang, både i Sverige och internationellt, för fred, rättvisa och solidaritet, mot rasism och kärnvapen.

  Och vad har vi då lärt oss om den här delen av svensk historia? Jag kan huvudsakligen komma på två saker. Ta inte välfärden, humanismen och demokratin för given. Förr i tiden fick vi slåss för den. Och bakom det land Sverige blev, ligger decennier av kamp, reformer och demokratiska beslut, som möjliggjort att Sverige blev ett rikt och tryggt samhälle. En annan sak vi kan lära oss, är att våld och hat aldrig leder till något gott. Vi såg vad hat ledde till när Palme blev mördad 1986. Parallellerna kan dras till dagens näthat på olika sociala medier, som blir mer och mer normaliserat. Om man inte sätter stopp för sådana saker kan det urarta och det gjorde det ju, den 28 februari 1986.

  Till minne av Olof Palme
  1927 – 1986

 • Debatt Igen

  Igår började jag förstå lite mer kring det här med så kallad “omvänd rasism.” Även om jag alltid ogillat begreppet “omvänd rasism” så har jag alltid trott att alla kan vara rasistiska mot alla. Jag har till exempel tänkt att en svart kan vara rasistisk mot en vit, men att det är väldigt sällsynt och inte ett strukturellt problem ens i närheten av den strukturella rasism som drabbar rasifierade. Men idag ställde jag mig frågan:
  Hur länge har rasism funnits och vilka var det som skapade den moderna rasismen som ligger till grund för hur världen idag?

  Tips. Det var inte de svarta, inte Amerikas ursprungsbefolkning, inte östasiater eller semiter. Det var vita människor från Europa och senare i det nya Amerika, där vi tyckte oss ha rätten att ta ett helt land och utrota dess befolkning.

  Så jag började läsa definitionen av rasism lite mer noggrant. Rasism som ideologi härstammar från 1500-talet. Innan fanns den inte på riktigt samma sätt. Innan 1500-talet var det mer jämlikt mellan raserna. Man brydde sig inte så mycket om hudfärg. Alla folk var förtryckande och rasistiska och tyckte att de hade rätt att förslava alla de underkastade sig. Men de hade fortfarande inte den här idén om att en människas hudfärg gjorde henne mindre värd. Det är en ganska så ny företeelse som härstammar från 1500-talet. Och oavsett om man kan kalla hat mot vita för rasism eller inte, så ska man ställa sig frågan. “Varför hatar de oss vita?”


  Det är ganska normalt och naturligt att om ett folk förtrycker ett annat folk i generationer och implementerar strukturell rasism, då kommer de som är förtryckta vilja vara “rasistiska” tillbaka. Jag har svårt att se att en svart person som hatar vita, gör det för att de tycker att vita skulle vara en lägre ras, och att det skulle vara rätt att härska över dem bara på grund av att vi har ljus hy. Kom igen liksom. Det handlar ju inte om det alls.


  Men när vi vita erövrade hela världen, så gjorde inte vi det för att hämnas. Vi hade ingen anledning att vara trötta på vare sig afrikaner, native americans eller något annat folk. Det fanns inget strukturellt förtryck mot oss, som gjorde att vi ville förtrycka tillbaka. Den enda anledningen till att vi koloniserade Afrika, Amerika, Asien och Australien, var för att vi ansåg att människor med en mörkare hudfärg var mindre värda och att detta gav oss rätten att ta deras land, förslava dem och förtrycka dem.

  Jag kan inte se varför en svart människa, eller en asiat eller en native american, skulle behöva hitta på den ursäkten för legitimera någon sorts “omvänd rasism.” Är det inte ganska uppenbart att om man är rasistisk och förtrycker ett folk och säger till dem att de har fel hudfärg och är därför underlägsna, då får de nog av det förr eller senare. Jag säger inte att det är okej att hata vita. Men jag kan relatera till det. Jag ser inte längre rasismen i det.


  Det är mycket möjligt att det finns en handfull svarta människor av alla oss sju miljarder, någonstans, som kanske bott under en sten och kanske aldrig själv drabbats personligen av rasism eller ens läst om det. Och den här personen kanske får en idé om att vita människor är underlägsna, utan att ha någon historisk kontext eller ens vara intresserad av att kolla upp fakta. Ja, då kan jag köpa att det är rasism. Men hur många är det som tänker så? Finns de ens? Finns det någon svart människa som aldrig varit ute och sett rasismen mot svarta, och som inte har koll på det, och ändå hittar på någon sorts rasistisk ideologi, av en ren slump? Skulle inte tro det.

 • My favorite burlesque videos: part – 1

  00:00 – 01:52
  Channel: Burlesquefest
  Video: Lydia DeCarllo – The 6th Annual New Orleans Burlesque Festival

  01:52 – 03:49
  Link: Gabe Duval
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=ccnqJpRtSNY

  03:29 – 05:52
  Channel: Loki Asgard
  Video: ACen 2014 Bubble Pop Burlesque Act VI(w/ Azula)

  05:52 – 07:46
  Channel: Kenny Hoff
  Video: 11 Jessabelle Thunder – #WOMANOPOLYSF​ Brunch at Jolene’s Bar 3-1-2020

  07:46 – 10:05
  Channel: Valentina Orbit
  Video: Hoop Burlesque Wedding Performance

  10:05 – 11:40
  Channel: PA Burlesque Festival
  Video: https://www.youtube.com/watch?v=ca6xVm33u3Q

  11:40 – 13:58
  Channel: Burlesquefest
  Video: Angi B Lovely – The 3rd Annual New Orleans Burlesque Festival

 • Någon Gång Måste Vi Också Ta Ansvar

  Vi lever i ett samhälle där föräldrar med utländskt ursprung måste förklara för sina barn vad rasism är för något för att de ska vara förberedda inför första dagen i skolan.

  Jag är vit och fostrad i en vit helsvensk familj. När jag började skolan behövde mina föräldrar inte förklara för mig att där finns bråkiga mörkhyade invandrarungar som kommer kalla mig för viting, svennejävel, wigger eller white trash. Vi pratade aldrig om rasism där hemma. Jag visste inte att rasism ens fanns förrän jag var runt tio år. Jag visste sedan innan att det fanns folk som hatade invandrare och folk med annan hudfärg. Och jag kände förvisso till att vita människor hade betett sig väldigt illa mot folk i andra delar av världen. Jag hade hört vad nazismen var och vad nazisterna gjorde mot judarna.

  Men ordet rasism, fick jag först förklarat för mig när diskussionen om Tintin i Kongo blossade upp. Rasister är såna som håller på och prata om att vissa raser är underlägsna och i regel är det oftast vita människor som har varit den förtryckande makten. I alla fall de senaste femhundra åren. Jag började förstå detta mer och mer.

  Men det lustiga är, att innan jag fick förklarat för mig at Tintin i Kongo var rasistisk, så hade jag inte lagt en enda tanke på att serietidningen faktiskt var rasistisk. Jag älskade Tintin och kollade igenom boken. Inte en enda tanke slog mig, att de svarta afrikanerna i Tintin i Kongo faktiskt ser ut som kolsvarta apor med stora röda läppar. Att de är dumma, bråkiga och pratar ett primitivt språk. Detta får man bland annat se när de åker i kanoten och sjunger på påhittad låtsas-kongo. Men när debatten blossade upp, då förstod jag direkt. Jag insåg att dessa primitiva figurer var en enda stor parodi i syfte att förlöjliga och göra narr av svarta människor. Varför har de så stora rosa läppar? Svarta människor har väl inte rosa läppar! Och de är inte alls så stora. Och varför har de en nos, som en hund eller ett litet djur, istället för en mänsklig näsa. Varför är de helt kolsvarta? Alla vet ju att svarta människor inte är helt svarta, utan snarare bruna. Det blev så uppenbart.

  Det jag tyckte var mest förnedrande var dock den här blandningen av stereotypa höftskynken och spjut, kombinerat med västerländska ascessoarer som skulle se lite roligt ut. Alla afrikaner i Tintin i Kongo framställdes som stamfolk i höftskynke, pilbåge och spjut. Vissa hade lite mer kläder och pälsar eller så. Men deras hövding hade av någon konstig anledning en helt vanlig guldig kungakrona som såg ut att vara klippt ur papper eller köpt för tio kronor i Buttricks. Varför har de traditionella stamkläder samtidigt som vissa av dem har en löjlig kungakrona av papper, och en annan har en västerländsk hatt och höftskynke på samma gång? Där fanns även en svart man, som jag då antar skulle tillhöra en rikare familj. Han hade en lång traditionell särk eller manlig kjol eller vad man ska kalla det, och bar överkropp. Men runt nacken hade han en vanlig västerländsk skjortkrage. En sån där gammaldags krage som inte är nedvikt utan som står rakt upp. Också har han en fin hög hatt. Den här absurda blandningen av stereotypa traditionella stamkläder och stereotypa accessoarer som är starkt förknippade med den europeiska överklassen, det tyckte jag var värst av alla. De svarta människorna i boken framstod inte som relaterbara karaktärer utan som roliga figurer som man skulle skratta åt.

  Samtidigt kom Tintin, en vit man, från Belgien, som skulle reda ut problemen som afrikanerna inte klarade själva. Belgien var som bekant en kolonialmakt och Kongo var en belgisk koloni. Belgierna behandlade Kongos befolkning med utstuderad brutalitet. Det var så sjukt och vidrigt att man inte kan förstå det.

  När jag blev äldre förstod jag ju mer och mer att rasism var ett i grunden vitt problem. Även om jag fortfarande tycker att en svart människa även kan vara rasistisk mot en vit, så tycker jag samtidigt att den här diskussionen om så kallad “omvänd rasism” är löjlig. Visst kan en svart människa vara rasistisk mot vita. Visst kan östasiater vara rasistiska mot svarta. Men man måste särskilt förstå att det inte alls är samma sak. Även om rasism alltid funnits och finns i alla kulturer och mellan alla möjliga folk, så måste man fokusera på de verkliga problemen i världen. Rasism mot vita är inte ett utbrett problem. Det är inte ett strukturellt problem. Sedan finns det en annan väsentlig skillnad. Den rasismen som möjligen riktas mot vita, den beror knappast på att vi vita anses vara en lägre stående ras. Det är ju snarare en motreaktion på hur vi vita har betett oss och fortfarande beter oss, under så otroligt lång tid.

  Det kan man däremot inte säga om den strukturella rasismens uppkomst. När den vite mannen började kolonisera världen, var inte det ett uttryck för frustration över att andra folk behandlat oss illa. Amerikas ursprungsbefolkning, eller afrikanerna, eller asiaterna, hade inte gjort oss vita någonting ont. Ingenting alls! Det fanns överhuvudtaget ingen anledning för oss att bete oss illa eller hämnas på dessa folk. Den enda anledningen till att vi ansåg oss ha rätten att slakta och underkuva dessa människor var för att vi såg dem som mindre värda på grund av deras hudfärg. Däri ligger skillnaden.

  För att återgå till min anekdot om föräldrar som måste förklara för sina barn. Kanske borde det vara tvärtom egentligen. Det kanske är så att vi vita människor, måste börja tala med våra barn om rasism i tidig ålder, och lära dem att rasism är fel. På så sätt slipper föräldrar med annan hudfärg behöva vara oroliga och behöva förklara för sina barn vad rasism är.

  Någon gång måste detta få ett slut. Och det är inte de svartas, muslimernas eller östasiaternas skyldighet att förbereda sina barn på ett problem, när det är vi vita som har skapat problemet. Nu måste vi börja prata med våra barn också.

 • Are you ready to rock?

  My album “Biji Kobane” will be out on Spotify and all the other services in less than five minutes. Feel free to pre-save it on spotify here! Enjoy!

  https://distrokid.com/hyperfollow/loveeliasson2/biji-kobane-4

 • A Promise

  In new years eve, I made a promise. I would stop eating and drinking candy, chocolate and soda completely. I kept the vow for about an hour in the year of 2021. That’s the ygly truth.

  However, there was some glimpses of light. A couple of weeks ago, I noticed that I had lost over five kilos in only a few months. But after a break from my work, due to my mental health issues, I noticed that I started to consume even more sugar again. Today, on this day, I have gained all the kilos that I had been losing the last months. I feel like shit. Especially now after I recently have eaten my last meal of candy and soda for a long long time.

  Now it’s time again. From sunday 00:00, I will completely stop eating candy and drinking soda. All chocolate, soda, lemonade, cookies and chocolate will go to hell. Except for pancakes off course. Home made pancakes. It’s time to make some change. I will start go out and walk every day. And when spring comes, I will go out bycicle. And when this goddamn pandemic is over, I will start go to gym.

  My dentist said that I already now have got burns on my teeth, due to all the soda I’m drinking. Now it’s time for change. I will save thousands of Swedish crowns per month by doing this. Off course, it’s easy to say this now, when I’m satisfied after a big sugar bomb. But I’m actually starting to get tired of it all. This shit gotta go.

  I have been starting to write on a novel and I write a lot nowadays. Just like before my great hypo-maniac depression that started in summer 2012. I will write and write and be creative just to stop thinking of chocolate and coca-cola. I have to.

  No coca cola
  No chokolate
  No cookies
  No lemonade
  No soda
  No candy

  Instead I will eat proper meals that makes me satisfied

  More fish
  More chicken
  Less pork
  Less beef
  Less milk
  More eggs
  More vegitables
  More dark bread
  Less white bread
  More fruits
  Less potatoes and fries
  No dinners at restaurants or pizzerias
  No sweets, soda or candy
  More walking
  More cykling
  More workout at the gym
  More creativity
  More sun
  More sleep
  More teethcare and teeth brushing

 • Release Sheme

  For all your information! I’ve said it in Swedish before, but here I say it to all my followers from outside Sweden! All my four studio albums, including a fifth “Experimental Album” will be re-released on Spotify, Google Play, Deezer and whatever in hell they call all these streaming services… Here’s the release sheme for each album.


  Biji Kobane – 2021-02-15
  Svea – 2021-03-10
  The Path Of Hatred – 2021-04-05
  Conspiracy – 2021-05-10
  The Experimental Years – 2021-06-01

 • Another friend to me

  Here’s the post for today, then. I have a very close friend, who I ironically, have never met in real life. We have written to eachother since late 2018, I think. And we have also been speaking by telephone. Milou Lindeberg is her name. She is quite an odd and diffucult person, which makes me like her even more! I like strange people with similar interests.

  I think Milou sent me a friend request somewhere in 2018 or 2017. In the beginning, we were not very close at all. She was just a Facebook friend among others. But we began to come closer to eachother due to Milou’ss personal struggles with certain people or the internet tail of these people.

  Milou is a jew with a very sad and dark past. I don’t want to go in to details about that here, but shs been through hell yhrough her whole life and what didn’t kill her made her stronger. I have always been with her when some nazi, islamist, leftist or right winger were against her. In late 2018, we became a great duo of real friendship and loyalty.

  It’s not easy being a jew today, not in Sweden either. The antisemitism is wide spread across the globe, amongs right wing extremists, nazis, muslims and even leftists. The antisemithic propaganda can be hard to identify, if you don’t know about it’s history and how it has developed.

  In the late 2018, Milou appeared accidently in the Swedish fake journalist and online hater Joakim Lamotte’s live video, where he had gathered a lot of people in Uppsala. Lamotte calls himself a women right defender, but that’s only if women agree with his view on criminality in Sweden. Lamotte just happened to film Milou, who just happened to be right at the place where Lamotte was filming. Even if she begged Lamotte not to film her, he continuing filming her. She knew that she would get in trouble, because people that critisizes Lamotte, mostly women, often get hanged out on his page with over 200 000 followers.

  And that’s exactly what happened. Milou was identified by the nazi movement “Nordic Resistance Movement”, for wearing a David’s Star in her necklace. Her adress was shared amongs nazis and she got several visits with nazis painting Swastikas on her front door and throwing pig blood in her appartment, forcing her to move to another city long from Uppsala.

  It was in this moment, that I really suffered together with Milou. I called her for the first time and we were talking about what the hell we were going to do. Milou has similar diagnostics like I have, but some even worsa that I cannot relate to. But we are always there for eachother when someone of us have a hard time. Milou is very funny and kind and she shares some interests with me. She paints, draws, and even make live armour and clothing. She loves Harry Potter and I love The Lord Of The Rings. And we are both trying to become writers.

  Some years ago, Milou met another friend, Daniel Lernherde, which is a former nazi that have made up with his extremistic past. Now they have an own page: “The Ex-Nazi and the Jew” and they are travelling across Sweden and educating people about nazism, racism, antisemitism and hatred. Can you imagine? A former nazi, and a jew, together travelling around and educate about racism and antisemitism? It’s kinda cool, and admirable, isn’t it?

 • Dealing With Madness

  It’s time to be honest. I am sick. I suffer from bipolar disorder and now I’m in a hypomaniac period. I always use to be more sad in the winter, some years worse, or some years not at all, almost. This winter is the worst for many years for me. That I can tell you right now. I have therefore on sick leave from work.

  It was on my work I understood that something was wrong. Causing drama and getting angry at people, or over protective and paranoid, has been something normal the last weeks on my job. I got obsessed with a suspicion of that a college is suffering from psycical ilness and was cutting himself. I had no proof for it at all. It was just an obsessive idea I got from nowhere. I wanted to help him and inform my colleges about his problems. When they asked why I thought this about a co-worker, the only so called “proof” I had was no proof at all. Just me overthinking. People started to get annoyed at me and they gave me a really big remark for my accusations. As soon as I got the remark, I understood how wrong I was all the time. I had no proof. It was just my mind spooking. I started to feel ashamed about what I had done and later, I started to cry. I cryed so badly because I realised I was mentally ill and needed therapy for my mania.

  The stress, pressure and worryness I have been caring since last week has surely been a big part of my hypomania. It was stress due to brawls at work almost every day, fear of losing good friends and all the other intrigues that has been going on for the last weeks. I sleep to little as well. Only about five or four hours by night, which make my brain overheated sometimes.

  But the scariest things are the memory slots. Friends and family are telling me that I’ve done and said completely outrageous things, that I don’t remember myself. I was recently told, that when I celebrated my little brother’s birthday, I collected the food on my plate as normal, but suddenly, I left the table and came back with a handful och chicken right in my hand and just placing them on my plate. Not very nice and hygenic, especially not in these pandemic times. I had no memory at all of doing that, and I would never do it knowingly.

  As you all can see, I am now home from work and this monday, I will go to the psychiatrist and start to deal with my mental issues. In the meantime I will soon be started with my novel.

  However, there are some good news as well. The last month, I have lost over five kilo of my weight. And then I havn’t even tried.

 • Vi Svenskar har ett ansvar att bojkotta Turkiet

  Vi har alla sett bilderna och hört om den populära turistattraktionen. I Turkiet finns det fler vidsträckta ständer än man hinner bestiga under en livstid. Där är det varmt och soligt och tacksamt att ta ett bad i det milda medelhavet. De antika städerna, som till exempel Mardin, som är flera tusen år gamla och påminner lite om ett sagoslott.

  Turkiet fortsätter att locka miljoner turister varje år och lyfts inte sällan fram som ett praktexempel på att islam är förenligt med demokrati. Men bakom den vackra ridån av vidsträckta klippstränder och flottiga trestjärniga hotell, döljer sig ett mörkt förtryck. Under senare år har vi kunnat läsa om hur Turkiet blivit alltmer totalitärt under Erdogans hårdnade styre. Den etniska dimensionen av konflikterna är bara ett exempel på detta. Turkiet är det land i världen där det bor flest kurder. I den sydöstra delen av landet är dessa kurder i majoritet. Sydöstra Turkiet räknas faktiskt till den norra delen av Kurdistan, ett gränsöverskridande område i Mellanöstern, vars folk drömt om och kämpat för ett land i över hundra år. Som bekant är Kurdistan uppdelat mellan fyra stormakter i Mellanöstern som alla under lång tid tagit sin beskurna del av kakan. Bakur är det kurdiska namnet på Östra Turkiet. Den del av Turkiet som kurderna där gör anspråk på.

  Vad många glömmer bort i debatten om Turkiet och den turkiska regimens förtryck mot kurderna, är just hur komplex frågan blir, när kurder själva ofrivilligt måste bidra till den turkiska diktaturens intäkter. Det finns många turkar i Sverige och många av dem är just kurder – ett stolt och patriotiskt folk som än idag kämpar för att få tillbaka sitt eget land.

  Även i övriga Europa bor miljoner kurder. Kurderna från Turkiet är några av dem. Men i debatten om att Turkiet måste bojkottas, glömmer vi inte sällan bort den lilla grupp som jag faktiskt anser ha rätt att åka på semester till Turkiet. Jag talar naturligtvis om de som kommer därifrån – kurder, turkar och flera minoriteter från den kulturella smältdegeln i Turkiet. De har släktingar och familjemedlemmar som bor kvar i Turkiska Kurdistan och har naturligtvis rätt att få träffa sina nära och kära därnere. Somliga kanske tycker att de är hycklare, som å ena sidan fördömer Turkiets behandling av deras landsmän, och å andra sidan åker ner till Turkiet på släktbesök och således gynnar den turkiska turistnäringen. Jag däremot, anser att det är varje människas rätt att få åka till sitt hemland och träffa sina nära och kära där. Ingen ska kunna ta den rätten ifrån dem. Kurderna har faktiskt många släktingar som bor kvar i Turkiet och man kan inte anklaga dem för att gynna turistnäringen, när vi svenskar och övriga europeer är de största bovarna på den fronten.

  Vi svenskar och västländanningar har oftast inga kopplingar till Turkiet och än mindre någon försvarbar anledning att åka dit. Det är ett privilegium. Då måste vi använda detta privilegium och bojkotta alla resor till Turkiet, istället för att klaga på kurder som åker dit för att träffa sin familj. Men Turkiet har ju så fina stränder och så mycket kultur. Det kan man väl inte bojkotta? Jo, det är faktiskt väldigt enkelt. Vi är ett av världens rikaste länder och vi blir ännu rikare om vi inte bekostar oss dyra resor till den turkiska diktaturen. Då kan väl vi som inte har något behov av att åka till Turkiet, visa den respekten att ställa in varenda resa till denna fruktansvärda diktatur, också låter vi den lilla skaran kurder som vill träffa sin familj åka dit istället.

  Ja, de kommer gynna Turkiet. Och? De har inte direkt något val. Alla har rätt att återse sin familj och att inte glömma var de kommer ifrån. Vi etniska svenskar och andra europeer, vi kan däremot med gott samvete och utan problem, ställa in våra resor till denna rasistiska diktatur. Allt annat är en skam.

 • Svea – Full Album
  No video found for the player! Check Video source or the Playlist fields in the player configuration screen.
 • Attention

  Due to an error with my video provider program, the following albums will not be added free. I’ve tried the whole day with this issue but nothing works. Therefore, only my first album, Biji Kobane, will be available, until the album Svea starts working. I apologise for this error.

 • Important!

  Announcement! I think you have almost forgot my music, right? Soon, I will make all my music freeware to stream from my blog. The only thing I will have left in my store, is physical products. I hope you enjoy it! Good evening to all of you! 🙂

 • Game Nostalgia – God of War 1, 2 and 3 (Spoilers)

  God of War is one of my favourite games, characterized with their epic, monumental and bloody boss battles, the extreme bloody gore and the fantastic graphics. God of War is a fierce and bloody tale about the ancient Greek warrior Kratos, from Sparta. A man who lost everything and became a monster in his search for revenge. I will not tell more, because this three videos is like a short version of the whole God of War trilogy, so you don’t even need to buy the game and play it. Take a look.

 • Islamofober bör se sin egen del i islamiseringen

  Jag har en tanke kring den här diskussionen om att det svenska tas bort hela tiden. En liten del av påståendena är sanna, andra har lite sanning i sig. Men de flesta av alla dessa historier om att man inte får fira Lusse i kyrkan, eller att muslimer stoppar svenska traditioner också vidare, är i regel direkta lögner eller åtminstone kraftigt förvrängda.

  Många rasister påstår att det är muslimernas fel att man inte får ha kvar det svenska längre. De hävdar att muslimer ställer massa krav på oss och vill att vi ska ta bort julfirande i kyrkan och sånt. Jag menar att det är ett helt uppåt felaktigt påstående.

  Det är snarare VI SVENSKAR själva som är islamofober. Nej, jag säger givetvis inte att alla svenskar är sådana. Men många, tyvärr. Och denna islamofobi döljer en del personer genom att låtsas värna om muslimer och slicka extremisternas bakdelar. Det finns islamofober som söker konflikt också finns det de islamofober som är rädda för muslimer och hur de ska reagera på allt de säger. Det senare exemplet ser vi många av i antirasistisk förklädnad. De fördömer rasism och islamofobi och kallar till och med helt sund islamkritik för islamofobi.

  Precis som med alla andra religioner så finns det en sund kritik av islam och det finns rasistisk och kränkande så kallad kritik mot islam. Men det finns vissa som inte vill man ska kritisera alls och dessa är ofta just islamofober innerst inne, tror jag. Makthavare, tjänstemän och politiker och många andra bygger sina beslut på denna rädsla för att kallas islamofober eller rasister. Det finns inget som skrämmer svensken mer än att bli kallad rasist. Och många så kallade “antirasister” verkar innerst inne tro att muslimer kommer börja starta upplopp bara för att vi har kvar skolavslutning i kyrkan, eller bara för att vi har Luciafirande och sjunger om Jesus på Skansen. Det är vi svenskar som själva, av ren fördom, och rädsla för muslimer, väljer att nedmontera vår egen kultur och göra avkall på våra traditioner.

  Samtidigt skrattar många av invandrarna och muslimerna åt oss, åt hur fruktansvärt dumma vi är som inte har någon som helst respekt för oss själva eller vår kultur. Jag menar att det nog inte finns en enda muslim eller invandrare som blir kränkt av Lusse i Kyrkan. Så på så sätt kan man säga att mycket av den islamisering som rasister beskyller muslimer för, i själva verket är ett resultat av islamofobin i sig.

  Så innan vi svenskar beskyller muslimer för islamiseringen, kanske vi borde se vår egen del i denna utveckling. Vår egen rädsla för att vara rasister kan inte skyllas på människor från andra länder. De av några vet hur man värnar om sin kultur. Kurderna värnar om sin kultur. Ryssarna värnar om sin. Chilenarna värnar om sin kultur. Muslimer värnar om sin religion och sina traditioner. Det är inget fult eller rasistiskt med det. Vi svenskar måste ta den här hysterin med en nypa salt och helt enkelt bara lugna ner oss i vår rädsla för att kränka folk från andra kulturer. För den rädslan är helt obefogad.

  Det finns säkert en del extremister som tror sig ha rätten att bestämma hur vi svenskar ska ha det. Men denna skara är försvinnande liten. Vi firar inte ens vår egen nationaldag. Men vad är det som hindrar oss? Du som värnar så mycket om svenska traditioner, köp lite köttbullar och jordgubbar, så har du din midsommar. Köp en svensk flagga och gå ut på gator och torg och skandera Du Gamla Du Fria i en stor megafon. Men du kommer nog inte få så mycket applåder, för alla är hemma från skolan på nationaldagen. Nationaldagen är nämligen en helgdag sedan 2005.

  Visst finns det svenskar som firar traditioner också. Men vår nationaldag är det faktiskt inte så många av oss som bryr sig om. Inte jag heller för den delen. Det beror inte på något politiskt ställningstagande mot det svenska. Jag älskar Sverige och vår kultur och är stolt över att vara svensk. Jag har bara inte växt upp i en familj där nationaldagen varit speciellt prioriterad. Vi firar jul och påsk och midsommar. Och vi är stolta över det och tycker det är fantastiskt roligt och mysigt. Så har det alltid varit i min familj i alla fall. Däremot finns det gott om välintegrerade invandrare och deras barn, som utan att skämmas går ut på stan med svenska flaggan vajande under nationaldagen.

  Rädslan och skammen som går ut över invandrare och folk med ursprung från andra länder, kan även drabba de som omfamnar och älskar den svenska kulturen. Rasister tjatar om att invandrare ska ta till sig svensk kultur. Vilka var det då som hetsade mot den skånska konstnären för att hon hade en hijab i svenska flaggans färger? Vilka var det som hetsade mot en Lucia som var mörk i hyn? Det var samma personer som alltid tjatat om hur viktigt det är att invandrare ska bli exakt som oss. Men tydligen kan folk med annat ursprung aldrig göra rätt för sig, hur mycket de än anstränger sig. När de inte anammar svensk kultur, så klagar folk. Men när de anammar den svenska kulturen, så klagar folk ändå och kallar det för en skymf. Så man kan ju undra hur rasisterna vill ha det egentligen.

  Jag vill därmed påpeka att vi svenskar kanske hade mått lite bättre av att vi omfamnade av våra egna traditioner lite mer. Sedan är det naturligtvis upp till varje människa i sitt eget hus att bestämma vilka traditioner den ska fira. Men för gudars skull, skyll inte muslimer eller andra grupper för din egen rädsla. Ingen kommer kalla dig rasist för att du springer ut med en flagga iklädd folkdräkt.

 • A Happy New Year

  I’m sorry I’m a bit late! But a happy new year to all my followers!

  Here’s a little galley of me from baby to grown up. Time goes by so fast.

  Sorry att jag är lite sen! Gott nytt år till alla mina följare!

  Här är ett litet galleri på mig från bebis till vuxen. Tiden går så fort.

 • Important Information

  My friends! As you might have noticed, I have disabled paid memberships on my blog and made all material public and free for everyone to see. There is a reason for that. At first, I’ve got several complains from a follower that their monthly membership payment have been paid two times. I have refunded the payment to this person. There might be more people with this problem! Therefore I have chosen to disable this payment system, so this will not happen again! But listen closely! There might be more people who have been billed twice! Therefore, I ask all of you, who have been my members, to check your payment history and check for double transactions to my site! If you find a double transaction, contact me and I will go to stripe and refund the money to you! There’s a delay on about a week, so keep in mind, that the money will not show up in your bank account immediately. It takes a few days. I’m sorry for this mistake! Merry Christmas and a Happy New Year, folks!

 • Censur – Gratisreklam Av Vår Tid

  Censur har tagit sig olika uttryck genom hela människans historia. Uppfattningar om vad som är acceptabelt i samhället har i alla tider förändrats… och utmanats. Men vilken typ av censur hör hemma i en demokrati och vilken hör hemma i en diktatur. I den här artikeln kommer jag ge min egen syn på fördelar och nackdelar med censur och moralpanik i allmänhet.

  På senare år har många förespråkare av moralpanik eller censur hävdat att det bara är censur när staten censurerar, vilket är helt fel. De missar däremot poängen folk har när de ifrågasätter denna ständiga moderering av samhällets och kulturens alla aspekter. Det finns något som kallas självcensur, alltså att tidningsredaktioner, skivbolag, filmbolag och inte minst sociala medier, sätter upp egna villkor för vilket innehåll som är tillåtet och utefter det censurerar sitt innehåll. Skillnaden är att det är lagligt, medan statlig censur i de flesta demokratier är olagligt.

  Problematiken är ändock detsamma. Kulturen och median har idag blivit som en enda stor stat i sig, där en liten grupp multinationella företag kontrollerar majoriteten av all information och media som finns att tillgå i världen. Samtidigt har vi tusentals nystartade eller mycket små självständiga medieföretag och hemsidor som går på knäna och ibland till och med motarbetas och inte klarar av att gå runt ekonomiskt. Ofta är detta kulturyttringar, åsikter eller material som hade blivit avvisat direkt om det skickats in till de stora jättarna inom kultur och media. Så det är ganska ointressant om det heter censur eller inte. Även om det inte är staten som gör det, så är problemet detsamma, att en väldigt stor och mäktig part dominerar marknaden och bestämmer vad som är tillåtet att visa och inte. Om det luktar censur och ser ut som censur, så är det censur, oavsett om det är upprörda föräldrar som försöker skydda sina barn, eller om det är svenska regeringen som stämmer en judisk författare för att ha kritiserat Sveriges kopplingar till Nazityskland under andra världskriget.

  Självklart har TV-bolag och sociala medier rätt att bestämma vad som ska få visas i deras media. Det är deras demokratiska rättighet. Och det är min demokratiska rättighet att kritisera dem för det. Det finns även en psykologisk effekt som aldrig slår fel och som ofta gör censur otroligt kontraproduktivt. Ju mer man censurerar, desto mer intressant blir det. Det är så ungdomar fungerar. Och det kommer vuxenvärlden och samhället aldrig förstå. Så fort man censurerar och lägger locket på, desto mer intressant blir det för tonåringar att leta upp den ocensurerade versionen. Censur är och har alltid varit den mest effektiva formen av gratisreklam. Människor har alltid tyckt det är roligt och spännande med sådant som är förbjudet eller som inte får diskuteras.

  När alltifrån porr till våld och spel censureras eller debatteras så dyker där alltid upp någon moralgubbe eller moralgumma som predikar om BARNEN. Tänk på BARNEN. DE FÖRSTÅR JU INGENTING! Jag anser att det är föräldrarnas ansvar att bedöma vad som är lämpligt för deras barn att titta på. Det handlar om sunt förnuft. Barn förstår mer än man tror. De ser sig själva, varandra och sina föräldrar nakna där hemma. Någon gång ska de bli tonåringar och ha sex. Hur ska man kunna ha sex för första gången om man inte vet hur man gör? Jag tycker det är viktigt att föräldrar sätter gränser och pratar med sina barn om etik och moral, om rätt eller fel och om hur världen fungerar. En dag kommer barnen och frågar. “Mamma, vad är en kondom för något?” “En kondom är något du måste ha på dig när du har sex.” svarar så klart mamman. “Mamma, vad är sex för något?” Då blir det svårt för föräldern att förklara också lägger de locket på istället. Och om ett barn eller en ungdom aldrig får lära sig om kondomer, hur ska de då kunna skydda sig sexuellt när de blir vuxna och börjar ha sex? Förstår ni problemet nu?

  Porrfilmer, våldsfilmer eller liknande företeelser, ska självklart inte användas för att utbilda våra barn. Det ska samhället och skolan göra. Det får vi höra från moralens väktare i samhället. Och det är naturligtvis helt rätt och riktigt. Problemet med det resonemanget är bara att alla, även barn, begriper att porrfilmer, våldsfilmer eller spel inte är dokumentärer. Det har aldrig varit syftet med porr, att undervisa i sexualkunskap. Det har aldrig varit syftet med actionfilmer att undervisa i juridik eller feministiskt självförsvar och det har naturligtvis aldrig varit syftet med våldsamma spel att lära barn hur en Kalashnikov fungerar. Allt som barn tittar på behöver inte vara i utbildande syfte. Ibland vill barn bara ha roligt och se en cool eller spännande film. Vill man utbilda sig finns det som sagt redan en skola att gå till eller så kan föräldrar också prata med sina barn om sådant som är känsligt och förbereda dem för framtiden.

  Det diskuteras ju så mycket om förlegad kvinnosyn och feminism och jämställdhet, våldtäkter och ungdomar som hamnar fel. Hur ska barn och ungdomar bli bra, laglydiga samhällsmedborgare om de aldrig får lära sig att det som händer på film inte är på riktigt. Det bästa sättet att sätta gränser för barn, det är att föräldrar pratar med sina barn om rätt och fel, och förklarar vad som är på riktigt och vad som inte är det. Annars är risken stor att barnen hamnar fel och antingen blir just våldsverkare eller kriminella.

  Love Eliasson

 • Tänk Om Jag Gjorde Något Annat

  Fördelen med att vara fantasyförfattare är just att man inte behöver förhålla sig till verkligheten när man skriver. Problemet är bara att många målgrupper har svårt att läsa en bok där hela världen är påhittad. De kan ha svårt att relatera till det. Vissa läsare har ju lättare att dras till en bok som utspelar sig i en värld de känner igen.

  Men varför har jag då valt Fantasy-genren? Jo, dels älskar jag ju fantasy, det säger sig självt, men ibland känner till och med jag att det någon gång hade varit roligt att skriva något annat, något som utspelar sig i vår egen verkliga värld, så att säga. Men anledningen att jag sällan gör det är just på grund av min bristande erfarenhet av verkligheten och de utmaningar och intriger som kan drabba verklighetens människor. De behöver inte nödvändigt skriva en självbiografi eller en faktabok, utan blanda lite fakta och lite påhitt. I slutändan blir det ofta en berättelse som förvisso är påhittad, men som skulle kunna vara sann och som stämmer överens med den tiden och platsens omständigheter.

  Man brukar säga att författare oftast påverkas av sina egna erfarenheter och deras böcker kretsar ofta till något som dessa författare har en stark anknytning till. Astrid Lindgren skrev om Emil i Lönneberga och Barnen i Bullerbyn – en värld i det djupaste Småland vid sekelskiftet som Astrid Lindgren själv hade växt upp i, och som många i hennes generation kände igen sig i. På så sätt kunde Astrid Lindgren också ge sina unga läsare en lärdom av hur det faktiskt var på den tiden. Astrid behövde varken utbildning eller någon akademisk examen för att beskriva sekelskiftets småländska landsbygd. Hon hade levt i det och växt upp i det. På det sättet kanske erfarenhet kan överträffa utbildning. För att kunna skriva övertygande om ett ämne måste man inte bara ha en utbildning. Man måste ofta ha levt och växt upp i det. Barndomen och hembygden är själva kärnan som format författare som Astrid Lindgren, Frithiof Nilsson Piraten och många andra svenska författare som tyckte om att skriva om den vanliga människans äventyr och intriger.

  Jag kan inte skriva sådana böcker. Jag kan inte ens skriva en bok om Matteröd vid Millennieskiftet – trots att jag växte upp där och har fina minnen därifrån. Matteröd. Jag har länge velat skriva en bok som handlar om Matteröd och Tyringe kring år 2000. Men jag kan inte. Det beror framförallt på att jag inte vet vilka intriger och omständigheter som rådde där. Jag var ju så liten och brydde mig inte om vad som hände runtomkring mig i det samhälle jag levde i. För att kunna blanda verklighet med berättelser, måste man ha god fingertoppskänsla och veta vad man skriver om. I synnerhet när man skriver om sin egen hembygd. Annars kan det bli helt fel. Även om författaren själv vet att hans eller hennes bok inte borde användas som en ren faktabok, utan borde läsas som en rolig och spännande berättelse, så finns det alltid människor som kan få en förvriden bild av till exempel Matteröd eller Tyringe.

  Jag är väldigt duktig på just fakta – teoretisk och empirisk fakta som man kan läsa sig till. Men jag är extremt dålig på kunskap kopplad till verkligheten och vardagen hos vanliga människor. Dessutom växte jag upp i en trygg och kärleksfull familj. Det fanns dessutom ingen utbredd segregation eller problem kopplade till organiserad brottslighet i den lilla byn Matteröd, än mindre någon jag märkte av då. Därför har jag ingen erfarenhet av att skriva socialrealistiska romaner. Jag kan inte skriva om alkoholiserade familjer, unga halvkriminella gäng utan framtidstro, eller grannfejder och intriger, för det fanns inget sånt i min barndom som jag har lagt på minnet. Nu påstår inte jag att min barndom var problemfri eller att Matteröd var paradiset på jorden, men jag personligen har inga minnen eller erfarenheter av vad folk hade för sig i Matteröd, mer än då vad jag och min familj och mina kompisar där hittade på. Det som jag såg och hörde själv. Jag har alltså ingen bra bas att bygga min berättelse på. Och om man inte kan något om sin hembygd, då ska man absolut inte skriva om det och sedan blanda det med påhittade historier. Risken blir att man träffar fel och smutskastar sin by, även om det kanske inte var meningen från början.

  Jag hade gärna velat skriva en berättelse som utspelar sig i Norrland. Djupaste nordliga norrland. Där finns så mycket intressant att skriva spännande historier om. Naturen inte minst. Också obygden förstås. Det hårda livet, präglat av grannfejder, jaktbrott, fylleri och hårda tag. Riktiga karlar som vet hur man handskas med saker och ting. Ingen plats för veklingar och golare som inte kan slåss för sin sak. Bybråk och intriger i en liten by, som så småningom kanske leder till något större mysterium. Detta kombinerat med den trollska övernaturliga och mytologiska världen. Ett norrländskt drama med övernaturliga inslag. Men jag kan inte skriva om det. Jag har aldrig satt min fot norr om Stockholm. Jag har ingen anknytning till Norrland och vet ingenting om hur saker fungerar i en liten norrländsk by norr om Polcirkeln. Och eftersom jag inte kan något eller har någon erfarenhet om hur saker fungerar där, då kan det jag skriver få konsekvenser för de som bor där, även om alla vet att det inte är en självbiografi eller en faktabok. Då är det bättre att jag hittar på allt själv. Från geografin, varelserna, figurerna och omständigheterna, det som brukar kallas Fantasy.

  Love Eliasson

 • Great Announcement

  Hello everyone! I have some big big news for all of you! I am not a rich man! Therefore I have been trying to make a lot of my content exclusive and available for purchase only. This has come to an end. From this evening, everything on my blog will be completely free and no membership registration will be available anymore. Everyone will have full access to everything on my blog for free! I know how it is to be out of money! But therefore, I will set an example and deliver all my content free! The refreshment of my blog will start now. Stay tuned!

 • Om det bortglömda riksdagspartiet som påminde lite om Sverigedemokraterna.

  Om det bortglömda riksdagspartiet som påminde lite om Sverigedemokraterna.


  Året var 1991 och Sverige var på väg in i den värsta ekonomiska krisen sedan 1930-talets depression. Ett helt nytt parti växte rekordartat. Den svenska miljonären och greven Ian Wachtmeister startade Ny Demokrati tillsammans med den rike Skivbolagsenteprenören och musikproducenten Bert Karlsson. Partiet kännetecknades dels av sina ganska så uppseendeväckande och humoristiska spektakel. Alltifrån roliga sketcher till att stå på ett torg och stapla tomma ölburkar. För det andra kännetecknades de av en ny sorts populism som senare skulle bli stilbildande för de den nya mer städade svenska främlingsfientligheten under 2000-talet.


  Partiet var utpräglat populistiskt. Under sin slogan, “Drag Under Galoscherna” var det hårda ord mot politikerna och media och etablissemanget också förstås invandringen som skulle begränsas hårdare. Men till skillnad från Sverigedemokraterna var Ny demokrati ett utpräglat borgerligt parti. De hade inte enbart invandringen på agendan. Andra viktiga frågor var sänkta skatter, minimerad stat, mindre bidrag och nyliberal ekonomisk och social politik. Hårdare straff för brottslingar och halverad matmoms. Det var kanske det enda populistiska partiet någonsin i världshistorien som var positivt inställda till EU. Sverige skulle gå med i EU, eller EG, som det hette på den tiden. Då kunde man ju köpa billig sprit utomlands helt lagligt.
  Sådana frågor som tilltalade den vanliga människan vid frukostbordet, kombinerat med sina roliga uppvisningar och oproffsiga uttalanden, lyckades dessa figurer skapa ett helt nytt parti. Ett parti vars medlemmar pratade som folk och inte som politiker som slängde sig med fina ord.
  Här är några citat från Ian Wachtmeister, deras första partiledare.


  Om skattepolitiken.
  “Ja, vi ska jaga åt dom rika! Jaga ut dom ur landet! Höj skatterna på förmögenhet, på dom bara! Det kan dom ha! Också vidare! Så har politikerna fått er att tänka! Det hoppas jag att ni har slutat med, för nu är dom utomlands allihopa. Det är väl underbart! Tetrapak, ett av Sveriges största förpackningsföretag, sitter nu med sitt huvudkontor i Schweiz! Det var väl kul! Och på det sättet får Sverige inte in allt som skulle täckas av gåvoskatt, förmögenhetsskatt och allt möjligt. Det är fullständigt vansinnigt! Ikea Kamprad, var tror ni han sitter, inte sitter han i Sverige. Dom har också flyttat ut! Massor av duktiga företagare och forskare sitter nu i Belgien! Varför då? För vi ska klämma åt dom jävlarna, säger dom? Bra, kul va! Nu säger vi, sluta med dom här dumheterna! Inse istället att den som skapar jobb och välstånd är företagaren, gör det lätt för småföretag att växa!


  Om flyktingmottagande.
  “Vi vill ha snabba temporära uppehållstillstånd och man ska få jobba, och göra rätt för sig. Och det ska inte vara bidrag utan man ska få låna pengar istället. Skillnaden är att lån betalar man tillbaka när och om man kan. Och vi säger utvisning vid grov kriminell verksamhet. Om ni tänker er att ni själva skulle åka till ett annat land och dom sa det här till er, då skulle ju ni inte säga, Va, får man inte slå ihjäl folk? vad är det här för land, här vill jag inte va. Utan ni skulle förmodligen säga, tack det var ju väldigt snällt, får vi låna pengar! Tack så mycket, ni hjälper oss här tillrätta tackar.”


  Om matpriserna.
  “Om vi fick fri konkurrens, då skulle vi åtminstone kunna få ner matpriserna med femton procent.”


  Miljöpolitik och biståndspolitik.
  “Problemet med miljöpartiet är att deras naiva tro på vindkraft och vattenkraft inte kommer göra någon nytta. Och vad gäller då biståndet? Jo, sluta skicka allt det här biståndet till Afrika och Asien. Inse istället att det viktigaste som händer nu, det är på andra sidan Östersjön – i det forna östblocket. Deras behov är enorma och deras problem är våra. Och här har vi länder som Polen och Baltikum, som förstör och skräpar ner i miljön något alldeles förskräckligt. Om vi omfördelade biståndet till de här länderna och hjälpte dom med deras miljöproblem, så skulle det göra ännu mer nytta än miljöpartiet och deras vindkraftverk. Till och med sälarna skulle rösta på oss i nästa val.


  Mer om brottslighet.
  “Det finns vissa fall som folk hetsar upp sig på! När två ungdomar, mördar en pensionär, och sen skyller på varandra, och på så sätt slipper få något straff!”


  Om prioriteringar.
  “Det pratas väldigt ofta om att det inte finns resurser, i det här fallet påstås att vi inte har råd med vård och omsorg och skola också vidare. Men visst finns det resurser. För i andra fall, då finns det minsann resurser. När ni själva beviljade er partistöd på 475 miljoner kronor, då fanns det pengar. När ni höll på med folkräkning och bostadsräkning, då fanns det ett par hundra miljoner kronor. Är ni med på detta nu? Halvera partistödet och sluta räkna kakelplattor ovanpå tvättstugorna hemma hos folk?”


  Vad tycker ni om sån här retorik och sån här politik?

  Ny Demokratis Valfilm

 • A little Bit Every Day

  Sorry for my disappearing! It’s been a rough week, and some additional rough days. I’ve been working on my novel. I am at page 55 now, I think. Beside that, I have been celebrating my birthday and became 25 years old. Things go by fast, you know. When it comes to music, I’ve experimented a bit, and when it comes to drawing, I’ve mostly made some sketches and black and white drawings. Even if I’m not writing very much each time when I’m working with my novel, I write a little bit almost every day. So in some ways, I have been more creative than the last month, but I have to make more each time i write.

  Here are some of my scetches. What do you think about them?

  Beside my creativity, I enjoy my work and I have the best boss I’ve ever had in my entire life. I have several new friends at my work in Bjärnum, where I work with packaging. And off course, the Christmas decorations are all up. I can’t wait til Christmas. I will celebrate it at my old family home in Tyringe.

 • In the writing spirit

  Jag har precis varit inne i ett par veckors skrivkramp. I två veckor har jag befunnit mig på sidan 39. Så nu ikväll släppte det äntligen! För första gången vill jag fortsätta skriva när jag väl börjar skriva. Innan dess har jag tröttnat efter ett par meningar på sistone. Med lite tur kan jag skriva av mig så pass mycket ikväll att jag kan njuta av min arbetsplats utan att längta hem till den där förbannade boken och lida av ständig prestationsångest. För första gången på säkert två veckor blev det roligt att skriva igen! Kramar på er alla, kära vänner!

 • Sven Wollter

  Idag fick jag reda på att Sven Wollter hade dött, åttiosex år gammal och smittad av covid-19. En stor svensk filmskådespelare har lämnat oss. Jag är inte så bekant med Sven Wollter. Jag vet bara att han var med i raskens som jag aldrig sett, men det finns en film med Sven Wollter som jag aldrig kommer glömma. Hans insats som den svenska rösten till John Silver i Disney’s “Skattkammarplaneten” från 2002. Skattkammarplaneten är, som ni kanske kan ana, en Steampunk-version av Robert Louice Stevenssons piratroman “Skattkammarön.” Filmen utmärks av sin blandning av 1700-talets piratskepp och piratkläder och framtidens sci-fi-artade rymdäventyr. Här är ett par scener ur Skattkammarplaneten.

  Må Sven Wolter vila i frid! Vi kommer alltid minnas honom!

 • Loveeliasson.blog becomes loveeliasson.com

  Some news for you! The automated ads are added again. And I will change my domain name from .blog to .com. It will take a couple of days. But I hope you enjoy it. However, the old URL will still be redericted to the new one. So I wont loose any traffic by this. See ya!

 • Rasismen i Skåne – Ett arv från den Danska Tiden

  Lite reflektioner över mitt län, Skåne. Skåne har länge avvikit från övriga Sverige när det kommer till rasism och främlingsfientlighet. Redan under andra världskriget var nazismen stark framförallt i Skåne. Vad beror detta på? Jo, jag tror att det går mycket långt tillbaka i historien. Till innan Skåne blev svenskt.

  Som ni alla vet vad ju Skåne danskt från 900-talet och fram till 1658 i och med Freden i Brömsebro.Idag är det inte så många som tänker på hur hårt svenskarna gick fram när skåningarna skulle assimileras in i den svenska nationalstaten på 1600-talet och 1700-talet. Som ett resultat har vi skåningar en tradition av lokalpatriotism. Det har alltid, och är fortfarande, lite smågnabb mellan skåningarna och stockholmarna. Stockholmarna kallar oss för danskjävlar, och vi kallar stockholmarna för noll-åttor, med anspelning på deras riktnummer på telefonen.

  Idag är det kanske inte så allvarligt menat, utan mest på skoj, men man ska komma ihåg att det en gång i tiden faktiskt var blodigt allvar.Svenskarna gick som sagt väldigt hårt fram när skåningarna skulle försvenskas. Detta uppskattades givetvis inte av skåningarna. Det är härifrån den skånska lokalpatriotismen kommer ifrån. Ilskan mot den svenska centralmakten i Stockholm, de som sitter och bestämmer hur vi ska ha det, utan att ha någon kunskap om hur det fungerar här.Jag tror att SDs starka ställning i Skåne delvis kan förklaras av det här skånska missnöjet med svenskarna från Stockholm. Frustrationen över att stockholmarna dikterar hur vi ska ha det.

  Samtidigt har vi under de senaste decennierna sett en avveckling av landsbygden och en centralisering till storstäderna, som drabbat jordbruk och bönder, inte minst i Skåne. De små kommunerna och landsorterna får mindre och säga till om, medan storstäderna bara växer och växer och konkurrerar ut landsbygden.Att så många skåningar sympatiserar med SD, skulle kunna vara ett arv från den skånska vreden som uppstod i samband att Skåne blev danskt. En nagel i ögat på de där politikerna i Rosenbad som inte lever i verkligheten. Ni vet ju hur det brukar låta.I valet 2018 blev SD det största partiet i de flesta av Skånes kommuner. Men är det inte något konstigt ni märker på den här kartan? Titta på västkusten. På praktiskt taget hela västkusten blev SD inte det största partiet. Förutom västkusten så blev SD störst i alla kommuner, utom just Ystad. Vad kan detta bero på? Kan det bero på att storstäderna finns på västkusten och att toleransen för det främmande kanske är lite högre där?

  Kan det bero på att Västkusten var den del av Skåne som gynnats bäst, rent ekonomiskt, medan den östra och centrala delen har missgynnats på senare år? Kan det bero på att det bor fler med utländsk härkomst på västkusten? Forskning visar ju att hatet mot invandrare ofta är som störst i de kommuner där det inte finns så många invandrare, vilket kanske kan tyckas vara ironiskt, då de problem som ofta kopplas till invandring rimligtvis bör leda till ökad främlingsfientlighet?

  Kan det till och med vara så enkelt att främlingsfientlighet beror på okunskap? Om man känner många invandrare är det ju logiskt att man blir mer öppen för folk från andra delar av världen, än om man sitter i sitt lilla hus på landsbygden och enbart tar del av medias skildring av invandring.Vad tror ni? Diskutera gärna men kom ihåg att hålla god ton.

 • What’s Up?

  Yesterday I felt so good. I started writing again. And today is more writing to come. I’m on chapter two, for those who are interested. Hopefully I will be finishing this chapter this weekend.

  Meanwhile, I’ve finally started to get used to my new apartment. There is only one thing missing. The sofa. Then my home will finally be complete!

  As you can see, it’s a comfortable and coozy apartment. I absolutely love it.

 • The Lack Of Self Criticism In Muslim Communities

  In 1979, Monty Python’s movie “Life Of Brian” caused a lot of stir amongst christians in the world. Due to Sweden’s secular society in that time, the movie had premiere in Stockholm of all places in the world. The movie was forbidden in Norway, where heresy was still a crime. The humorous Monty Python gang had to sit in a debate with christian bishops and defend their brilliant movie.

  It didn’t take long before the christians actually cooled down and learned to accept the classical comedy. Since then, religion and mostly Christianity has been a popular theme in comedy, to make jokes about and to chritizise. As an atheist, I have no problem with that. But I have a problem with people, comedians and politicians who have completely surrendered to muslim extremism and let the extreme muslims decide what to joke about and what to not joke about.

  The muslim community has an issue when it comes to chritisism. The peaceful religion of humanism and peace, must not be mocked, or otherwise you will be killed. That isn’t a peaceful logic at all. But it is surely a logic that is normalized in a lot of islamist circles. But I cannot see this issue amongst christians, jews, buddhists or hindues at all. Imagine a group of jews gathering in the streets, knocking polices and burning their neighbours cars, just because some fool has burned the Talmud in front of them. Imagine christians cutting the throat of a teacher, whose only crime was to uncover a charicature of Jesus or Maria. That doesn’t sound very familiar doesn’t it.

  So why does it always happen when you moch islam? Well, the answer is easy. Muslims often come from countries, where their religious freedom are restricted. Therefore they do not have the same tradition of democracy that we have had in the west. That’s not very strange. But we should never let muslim extremists decide for us what is to critisize or mock. Do not stop mocking religion and critizising it, no matter if it’s christianity, judaism or islam. If we stop chritisizing it, the extremists have won.

  You can mock and insult ideas, both ideological and religious. That is not the same thing as mocking and insulting people. I don’t like people burning religious books. But it should not be illegal. That’s very dangerous. If you have an idea you want to share and spread, I will listen. But don’t come and say that I’m not allowed burn your book. Do you really believe that people will find your religion convincing if we’re not allowed to burn your book? Are you really so weak in your faith that you let such nonsense effect you? Come on!

 • Dinosaurier – Dinosaurs

  Jag skulle vilja dela med mig av en intressant dokumentär jag gjort. Musiken och berättarrösten är min egen, men videoklippen är från BBCs dokumentärer “Dinosauriernas Tid”, “Monstrens Tid” och “Odjurens Tid”. Filmer som tillhör min barndom.

  Nu tillgängliga med både svensk och engelsk undertext.

  I would like to share with you an interesting documentary I’ve made. The music is my own and so is also the narrator. The video sequences are from the BBC documentaries “Walking with Dinosaurs”, “Walking with Monsters” and “Walking with Beasts.” Filmes from my childhood.

  Now available with both Swedish and English subtitles.

 • Working On Some Subtitles

  I am working on some subtitles to add to some of my videos! Stay tuned!

 • Never Before Seen Footage

  I’ve now finally moved in to my new appartment. So I discovered some new drawings that i’ve forgotten to show you. Here they are.

 • I’m Moving

  On the first of october this year, I will move to an apartment in Hässleholm. The contract is already signed and soon it’s time to move in. I love it. But it will be emotional in the same time, off course. I’ve not been working very much on either my books or my paintings, but I hope that soon I will be uploading something interesting to the blog for all of you to enjoy. Keep it up, everyone! 🙂

 • (Sven Nordqvist) The World Of Pettson And Findus

  One of my favorite illustrators and authors from my childhood is Sven Nordqvist, mostly known for his richly illustrated books about the peculiar old man Pettson and his egocentric and playful talking cat Findus. I was fascinated about the detailed illustrations and the feelgood story of the books.

  Pettson and Findus live in a red house on the countryside, together with ten hens. It seems like only Pettson could speak with Findus, while his neighbours cannot hear the cat. Pettson always uses a strange hat and Findus has his own hat together with some striped pants. Every Pettson and Findus book is about the old man and the little cat and their adventures in different activities. The closest you can come to some antagonist in the book, is Pettsons bitter neighbour Gustavsson. He seems bitter and jealous of Pettson and Findus having such a great time and himself having a such boring life, but I don’t really know.

  Even if Gustavsson is a bitter man, he is actually a good man in his heart. In the movie One Year With Pettson And Findus, a monstrous snowstorm breaks out and Pettson and Findus take protection in an iglo. When Gustavsson finds them, they are both unconscious and Gustavsson takes them out of the Iglo and saves them and calls for the doctor.

  Pettson is an odd and quite monotonous man. He has a workshop where he invents different stuff – all from Santa machines, to automatic wood throwers. If Pettson has forgotten where he had put some things, Findus is always there to remind him where it is.

  Pettson and Findus world is full of small creatures called muckles – mucklor in Swedish. They are different races of mouselike colorful small creatures that appears somewhere on almost every one of Sven Nordqvists illustrations. Findus can see and communicate with them, but however, Pettson can’t.

  Don’t forget all the games. In the 90’s and 2000’th, PC games for kids were released. Almost all these games included mini games, different stories and off course collection of different awards. In the first game – Pettson and Findus in the Workshop, you get a golden feather when you have accomplished some of the different game. There are the mechanical inventions, where you have to use your brain and place the different parts of the invention on the right places, to solve a problem. That could be a problem like, helping the little man to reach his coffee. The little man stood on the floor, but couldn’t reach the cup of coffee on the very high table. Your mission is to place a little muckle on a spinning mill, leading a gear against a spine, with a supporting bow under the chair the old man stands on. After putting all the gears and wheels on the right place, you will have to activate the mechanism. A certain falls and shows a cat, frightening the little muckle. The muckle runs in panic on the spinning mill, which makes the gears and wheels run up the chair with the little man, so he finally can reach his coffee.

  In the next game, Pettson And Findus in the Garden, you can control Findus walking and make him walk and discover the different places. The mission in the game – to find the mysterious gardener and make him take care of the plants. After playing all the games, you will gain access to a labyrinth of underground caves, full of things to discover. On every level, there is a problem to solve, with inventions by putting different gears and wheels on the right places. Will Findus find the gardener to help Pettson with his plant farm?

  The third game – Pettson And Findus and the World of Muckles, is my favourite. There you will play other types of games and after completing them all, you will gain access to three different muckle world underneath Pettsons house.

Comments

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

A Dream Coming True

%d bloggers like this: